sreda, 23. december 2009

Prvi objavljeni trening!

Treningi iskanja potekaju na našem društvu vsak torek popoldne na različnih lokacijah. Zaradi vremenskih razmer pozimi največkrat iščemo v Začretu (ruševina-stara opekarna) in tudi tokrat je bilo tako. Verjetno se nas je zaradai slabega vremena in bližajočih se praznikov, treninga udeležilo relativno malo članov.

Z Luno sva najprej naredile iskanje z motivacijo na nemprijetnem materijalu v tunelu, kjer je bilo potrebno prehodit na kupe drobnega stiroporja. Na enem koncu ruševine, ga je bilo cca 0,7 m. Ker je vseskupaj spominjalo na sneg, je Luna precej uživala, hkrati pa bila tudi previdna (kot vedno). Brez problema je šla do Zorana in ga oblajala. Nato smo naredili še pobeg z motivacijo in Zoran je šel malo dlje po stiroporju in se skril za steno. Tudi tokrat je Luna previdno šla proti njemu, še malo povohljala naokoli in ga oblajala. Temu je sveda sledila igra, punca si jo je zaslužila:). Na privezu je sledila še menjava igrače za hrano.

Naslednje iskanje sva naredili brez motivacije. Tamara se je skrila v kot, kjer je bila prekrta z vrati, lojtro in nosili, tako da pes niti slučajno ni mogel prti do markerja. Luno sem spustila cca 15 m pred skrivališčem. Luna je vklopila smrček, preiskala in pošnofljala velik del prstora in v kotu ji je v nos prišla naša Tamara. Luna je iskala pot do nje in ker je ni našla, je lajala tam, kjer je bil vonj najmočnejši. Bravo Luna!! Naredili sva še kratek pobek, katerega namen je bil dolgo oblajanje. Tudi tega je dobro opravila!

To je bilo to, še en super pasji dan na treningu. Nekateri člani drušva smo po treningu šli še na zasluženo pijačo in pasjo debato:)!

ponedeljek, 21. december 2009

Kaj počneva?



Pa sem se tudi jaz odločila, da pišem blog oziroma najin spletni dnevnik. To bo dnevnik o Luni in Ani! Torej, delava na tem, da bova nekega lepega dne čisto pravi reševalki in če bo bog dal oziroma narava, je najina velika želja iti na prave iskalne akcije. Najbolj uživava v ruševinah - jaz imam malo poklicne deformacije, saj so moja strast že od nekdaj plazovi in potresi, Luna pa tudi bolje dela v ruševini kot v godzu. Vendar trenirava vse, tudi na lavinah sva že delali. Dosti časa nameniva tudi poslušnosti. Napredujeva počasi, a vztrajno. Luna je pri 17 mesecih še vedno froček in divjak. Se nama nikamor ne mudi, saj pravijo, da pes najbolje dela pri 4 do 6 letih, do takrat pa je še daleč. Važno, da skupaj uživava življenje in da nama dogaja na polno!!