četrtek, 22. september 2011

Ponovno iskalka na Kopitniku

V sredo, 21.9.2011 je bila ponovno sklicana iskalna akcija na Kopitniku v občini Hrastnik. Še vedno se pogreša gospoda Mirka, ki ga tudi včeraj žal nismo našli (klik do novice na 24ur.com) 
Tokrat je bila organizacija res dobra, prišlo je veliko vodnikov s psi (popoldne nas je iskalo okrog 20 ERPovcev), dobili smo karte, GPSe, ves čas smo bili razporejeni v strelce, baza je delovala brezhibno... Ponovno so iskali tudi lovci, policisti, gasilci, gorska reševalna in sorodniki.

strma pobočja južne strani Kopitnika

Najbrž bom koga izpustila, pa vseeno s psi smo iskali: Eva, Darja, Blaž, Cvetka, Tea, Drago, Ivan, še en gorenc z zlato prinašalko, Boštjan, Anže, Nina brez psa, Marija, Tonja in jaz. Miloš in Lojze sta v bazi skrbela za logistiko.
Po prvi rundi se nam je pridružila še Vera, popoldne pa je prišlo še nekaj Ljubljančanov (bili so v drugi skupini, kot jaz in nisem sigurna kdo vse je bil) skupaj z Gerbcem. Če sem koga izpustila, se mu opravičujem.
Kljub zelo obširni iskalni akciji in temeljitemu prečesavanju terena, iskanega gospoda žal nismo našli.

posvet dveh skupin

Zjutraj smo se razdelili v dve skupini, v bazi so določili območje iskanja in vodji skupin (Eva je vodila prvo skupino, Nina drugo). S pomočjo GPSov smo se lahko zelo dobro orientirali in preiskali podana območja. V vsaki skupini je bil policist in lovec, ki sta nam pomagala pri iskanju, sicer so ostali sodelujoči na iskalki prav tako kot mi, iskali v strelcih na drugih območjih. V prvi rundi smo iskali slabe štiri ure, po krajši pavzi z malico je sledila druga runda in novo iskano območje. Naša skupina, ki jo je lepo odvodila Nina, je z delom zaključila ob 16:30 uri. Naj omenim še to, da smo ponovno iskali na enakih območjih, kot prejšnjič, a so bila le ta nekoliko bolj razširjena, smo jih pa tokrat bolje prečesali - kolikor je teren dopuščal.

Luna na počitku

Ni komentarjev:

Objavite komentar