sreda, 28. marec 2012

Kapljica v morju

Vsi tisti, ki dvomite v delovanje homeopatskih zdravil, vam lahko brez zadržkov potrdim, da res delujejo. Luna namreč na rekreativnih počitnicah v Alpe Di Siusi, ni jemala zdravil, ker jih nisem tovorila s sabo (trapa, trapa jaz) in je bila spet bila "Spuša Lula" in to zelo. Res je, da je bila ful aktivna in je popila veliko vode, vendar kljub temu so nastajale tako velike luže, da nisem mogla verjeti (pa sva hodili ven na dve uri). Mokra je bila po celem boku. No, zdaj jih spet pridno jemlje in ni več "Spuša Lula", juhej!! Kaka kapljica je še, vendar je to kapljica v morju, v primerjavi s tistim, kar je bilo - dobesedno.


torek, 27. marec 2012

Vsi drugačni, vsi enakopravni ?!?

Ne morem verjeti, da smo Slovenci tako zahojen narod, da ne sprejemamo drugačnih. Zakon z nekaj več kot 100 členi, pisan v korist in pravice otrok, je nepodprt zaradi zgolj dveh členov, ki opredeljujeta "ne tipične družine". Ali ni bistvo družine ljubezen, takšne ali drugačne?

Ali vsi tisti, ki ste bili PROTI, nikoli ne pomislite, da je lahko tudi vaša hči, sin,... gej? Ali ga ne bi več sprejemali takšnega kot je? Ali res ne veste, da so tudi v naravi geji - pingvini, dvospolne živali,... in se ravno tako množijo??

Najbolj žalostno pa je to, da večina tistih, ki je bila ZA, ni šla na referendum. Največ je bilo - itak tistih, ki so po nedeljski maši opravili svojo državljansko dolžnost. V Sloveniji očitno še ni čas za odprto, enakopravno in demokratično družbo, žalL.

Priporočam ogled tega filma o "ne tipični družini":



petek, 23. marec 2012

Alpe Di Siusi ✿

V centru vasi Siusi

cerkev Sv. Valentina nad vasjo Siusi

Jezero "Laghetto di Fie" KLIK



Alpe Di Siusi

V bližini  "Oswalds Castle" KLIK

"The Salego Ruins"

Grad "Presule" KLIK

Alpe Di Siusi in vasica Siusi, je mali raj v osrčju Dolomitov, tako poleti , kot tudi pozimi - seveda za vse željne "BITI AKTIVEN"J!

sreda, 21. marec 2012

Gondola

Ste vedeli, da se lahko gondolo oziroma gondole uporablja za dve zeeelo koristni stvari?

Prva je seveda namenjena prevozu. Luna je bila ves čas v gondoli nasmejana in vesela, ker se je nekaj dogajalo. Malo smešno je le šla vanjo in iz nje, saj se gondola ves čas premika.


Druga stvar, čemu so lahko namenjene gondole, pa je norenju in divjanju psa pod gondolami - kaj dogaja Luni v glavi, ko preganja gondole, bog ve, hihihihi:



sreda, 14. marec 2012

Lavinski tečaj Vršič

Na Vršiču se je od 7.3. do 11.3.2012 odvijal že 40. lavinski tečaj ERPS v organizaciji KD Ljubljana. Tečaja na Vršiču sva se z Luno udeležili prvič, žal pa sva delali le dva dni, saj sva v soboto zjutraj šli že naprej, na lepše. 




SREDA (na kratko)
  • Prihod na Kočo na Gozdu (ki leži ob cesti na prelaz Vršič - od Kranjske Gore je oddaljena 8 km), kjer smo bili nastanjeni.
  • Razvrščeni v 4. skupino, katere vodja je Jasna Šporar (v skupini so še Nina, Matej, Davorin, Jože, Tanja, Peter in Uroš).
  • Sprehod z Ginny &Nadjo.
  • Večerja – slasten krompirjev golaž.
  • Druženje … s sladko napolitanko (hvala mami Sonji) …

ČETRTEK
Ker je letos bilo snega že bolj malo, smo se vsako jutro podali na 40 minutni pohod na vrh prelaza Vršič, kjer smo imeli štiri delovišča. Prvi dan smo na našem dodeljenem delovišču v bližini Erjavčeve koče pripravili štiri grobove.



Ko smo začeli delati s psi, se je najprej skril vodnik svojemu psu v  grob-trugo in vodnika so zakopali s snegom. Večina psov, ki so že delali na lavinah, so kopali ob vodniku in bili za to nagrajeni z igračo (ali hrano). Ker nam je kopanje grobov vzelo kaj nekaj časa, smo v tem dnevu naredili le še eno rundo, a v njej še tri manjše. Pri Luni mi je bilo najbolj pomembno, da ima željo in vztrajnost pri kopanju in da se sama prebije do markerja. Zaradi konfiguracije snega in iznajdljivostjo Jasne, se je to dalo narediti. Motivacija pa je tudi naredila svoje.


PETEK
Pred iskanjem v snegu, nam je Klemen Volontar pri Erjavčevi koči praktično pokazal, kako se uporablja žolna, kako se sondira, koplje, … Nato smo lahko še sami, pod njegovim budnim očesom, delali z žolno. Žal smo časovno bili malo omejeni, saj smo morali ta dan narediti še kako iskanje ali dva s psom.
Najin zadnji dan smo bili na delovišču na vrhu prelaza Vršič.  Naši predhodniki na tem delovišču, so se prejšnji dan zeeeloo potrudili z prekopavanjem območja iskanja (da je bilo območje iskanja dejansko podobno pravemu plazišču), ne samo s pripravo grobov.  Tako smo ta dan ponovno naredili dve rundi, v njej pa še tri manjše – motivacije, da je psu bil cel žur kopati po snegu ter vleči markerja ven iz groba in še malo naokoli po delovišču.


40. lavinski tečaj na Vršiču je bil kratek, a sladek, kot napolitanka mame Sonje, škoda res, da sva ga morali zapustiti po dveh dneh delaL. Jasna je super inštruktorica od katere se lahko vedno naučiš nekaj novega. Njen način dela mi je bil zelo všeč, saj se je posvetila vsakemu psu posebej, glede na njegovo znanje in motivacijo. Všeč mi je bilo tudi to, da je markerju, ki se je igral s psom (predvsem začetnikom) dajala navodila kako se naj igra in kaj vse naj počne, vse to v dobro naših psov. Res smo si vzeli čas za vsakega psa posebej. Prav zaradi tega smo se iz delovišč vračali zadnji, ampak vedno nasmejani in brez pritoževanj!


torek, 6. marec 2012

Trening v Beljaku

Pa smo spet šli na trening drugamJ. Tokrat "čez drn in strn" - čez Korensko sedlo, onkraj meja v Avstrijo. Točneje v bližino Beljaka, na odpadke gradbenega materiala. Ruševina odprta, polna neprijetnega  materiala, skratka zanimiva za prste obliznit, družba pa tudi  tokrat odlična. 


Treninga, ki ga je organizirala Katja, smo se udeležili še Eva, Tamara, Darja, Eva H. in Aljaž - Celjani, Goričane so zastopali David, Davorin, Ana in Brina, sodelovala pa sta tudi Igor in Tadeja. Delali smo na dveh deloviščih in sicer na delu, kjer je bilo veliko različnih kamnitih cevi, blokov, desk,... (slika zgoraj) in na drugem, ki je bil poln večjih in manjših skal in armaturnih žic, res zelo težko prehoden, tako za psa, kot tudi vodnika.
Naredili smo super trening, v 4 rundah. Luna je bila ponovno v novih situacijah, nekatere so ji bile bolj, druge manj stresne. V stresni situaciji sem se znašla tudi jaz, ko nisem vedela, kje ima Luna skrite markerjeJ. Ampak pes je delal fajn, pregledala je veliko območje in našel vse markerje. Samo jaz sem imela tisti neprijeten filing v sebi, ko nisem vedela, kje hudiča so skriti, hihi.
Na kamnitih blokih polnih armaturnih žic se je gibala dobro, le nekaj minut je rabila, da si je našla njej primerno pot po strmem delu navzdol. Zadovoljna z njenim delom in napredkom na neprijetnem materialu.


Na koncu treninga sem imela umazanega in prijetno utrujenega psa JJJ
Hvala vsem za trening in fajn družbo!!