petek, 14. november 2014

Ohridsko jezero (Makedonija)

V Strugi, mi4 :)


V torek 23.9.2014 smo iz Himar (Albanija) štartali proti Makedoniji in sicer je bil naš cilj Ohridsko jezero, kamp Sunrise v bližini mesta Struga. Pot je bila kar dolga, saj smo se vozili dobrih 6 ur. Na meji med Albanijo in Makedonijo nismo imeli nobenih problemov, cariniki so res ful prijazni do turistov. Malo problemov smo imeli z iskanjem kampa Sunrise, ki ga nihče v Strugi ni poznal. Idiličen, majhen kamp je od Struge oddaljen cca 2 km. Ko smo ga končno našli, nam je prijazen lastnik za dobrodošlico spekel čevape. Ob Ohridskem jezeru je bilo kar mrzlo, saj smo iz prijetnih 26 stopinj prišli na 18 stopinj. Ponoči se je ohladilo tudi na 8°C. 
V sredo smo se peš dopravili v Strugo, ki je res čudovito malo mesto ob Ohridskem jezeru. Prehodili smo jo po dolgem in počez, kofetkali, vmes pisali kartice, jedli tradicionalno makedonsko hrano, odganjali stritarje od Lune, predvsem mačke. Jaooo so to ena nadležna bitja. Lune se sploh niso bale, so pa fehtarile za hrano, medtem ko smo jedli. 
V četrtek zjutraj smo si ogledali še Ohrid, ki ni tako lep kot Struga, ampak vreden krajšega postanka. Potem pa proti Skopju, kjer je sledil še zadnji postanek našega potepa po Črni gori, Albaniji in Makedoniji. O tem več kmalu (upam ;)).

Albanska rdeča reka




Bye, Bye Albanija


Čudovito Ohridsko jezero




Pogled iz pomola proti kampu


Plaža v kampu


Na potepu po Strugi










Ohridsko jezero




Tradicionalna makedonska pojedina


Prazen kamp


Cartanje pred avtodomom


Ohrid


Ohrid


Ohrid


Ohrid

Ni komentarjev:

Objavite komentar