torek, 28. januar 2014

Kar tako, ker je luštno ;)

Še prejšnji teden takole - pomladanska Kunigunda...


Med vikendom (26.1.2014), pa že s snegom obdana Kunigunda, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




Fotke so posnete s telefonomJ


petek, 24. januar 2014

torek, 21. januar 2014

Food revolution

Čeprav jem načeloma zdravo, se vsake toliko pregrešim v Mcdonaldsu - ni ga čez Big Mac (v prihodnje bo tega manj, saj je video res šokanten!!). Najbolj sem bila razočarana, ko sem se v študenstskih letih učila med vikendom v Ljubljani in ker je dan imel premalo ur, sem hodila na kosilo tudi v Mcdonalds, ker sem z njim najhitreje opravila. Tam pa med vikendom družine z otroci. Pa dober mama, doma si za vikend, pa ne moreš kosila skuhat svojim otrokom.... No, tole bi moral videti vsak starš, ki vozi svoje otroke v Mcdonalds:


"Verjetno najbolj poznan kuhar na svetu Jamie Oliverje razkril najbolj varovano skrivnost največjega ponudnika hitre prehrane na svetu in tako"prisilil" upravo podjetja v zamenjavo recepta priprave mesa za hamburgerje
Jamie Oliver si že leta prizadeva, da bi ozavestil prebivalce Anglije in Amerike o bolj zdravem načinu prehranjevanja. Njegov namen je, da bi se ljudje manj prehranjevali v lokalih s hitro prehrano.

V eni izmed svojih oddaj je priznani britanski kuhar namreč pokazal, kako omenjena veriga hitre prehrane pripravlja mleto meso za hamburgerje, in tako dokazal, kar se je že dolgo časa sumilo. Jamie Oliver je za svoj dokaz uporabil ostanke mesa, ki jim v kuharskih krogih rečejo "vijolična sluz" – mast in drobovina, ki ju ponavadi uporabijo za mačjo in pasjo hrano - ter jih preko centrifuge omehčal. Na ta način se loči meso, ki ostane na teh manjvrednih delih živali. V nadaljnjem postopku, s katerim veriga hitre prehrane reši problem z mikrobi, to meso obdela z amonijevem hidroksidom, s katerim je to meso "sprano". 
Na ta način se dezinficirano meso ali bolje rečeno, vse kar je videti kot meso, a to ni, očisti salmonele in podobnih mikroorganizmov, ki bi drugače lahko izzvali velike probleme v človeški prebavi. 
Picture
Jamie Oliver nam na krut in povsem jasen način prikaže, kako se pokvarjeno meso vrača v proces proizvodnje hrane in kar je najslabše, predstavlja specialiteto za vse tiste, ki ne skrbijo za pravilno in zdravo prehrano."






Vir: www.zdravo.si

ponedeljek, 13. januar 2014

Savage






Ob Šmartinskem jezeru še vedno visi palica, ki Luni nikakor ne da miru. Vedno ko greva tod mimo se želi obešati nanjo. Kdo je palico tja obesil in predvsem zakaj, nimam pojma. Luni je pač v veselje. Med obešanjem na palico, so nedavno tega nastale tele fotke (nekatere so obrnjene drugače, kot so v resnici:D): 












petek, 10. januar 2014

Trening: Na Igu



Včasih se zgodi, da podcenjujem svojega psa. Ampak potem je veselje ob moji zmoti toliko večje in bodja sem Tamari dolžna krof na TrojanahJ. V sredo popoldne smo namreč imeli trening iskanja v Ruševinski vasi na Igu. Odločili smo se, da bomo raje delali iskanja na enega markerja, le ta pa bo zelo težko dostopen psom. Tako so morali enkrat preskočiti in preplezati nekaj skal, potem najti vhod do ala paletinih stopnic, ki so vodile v klet do markerja. No, jaz sem že nakako dvomila, da bo Luna prišla do palet, ki so vodile dol. Pa je punca sama brez pomoči prišla do palet in oblajala markerja. Od njega je bila oddaljena cca 2,0 m. Pa sem šla do mesta kjer je lajala in jo z mojo vzpodbudo posalala dol, da je prišla do markerja, ki je bil skrit za paletami v kleti. Več v fotkah:











V drugo smo si markera skrili tako, da bi ga po našem planu pes oblajal iz železne mreže navzdol. No, to je storil le en pes, vsi ostali so ga nakazali skuzi luknjo ob zidu. A tudi, da so ga tam oblajali so potrebovali kar nekaj časa in prehodili kar nekaj neprietnega materiala, po domače morali so se znajti po svoje. Tako da super!



Sledilo je iskanje v požgani bajti, kjer je res fuuul smredelo po sajah. Za konec pa malo motivacij in oblajanje na smotanih oziroma neprijetnih mestih (na železni mreži, na vrhu zidov,...). Skratka bil je super trening, luštna družba in fajn psi!


Debata o postranih čeladah.



Naša Eva ima vedno postrani čeladoJ.

Po markiranju: "Dej mi nazaj moj (dragoceni) fotič!" J


Cori.


Neli se za prazen nič trudi z mrežo. Gor namreč ni markerja.


Hill: "Eva, kam?" J




Boji in njena žogica.


Lajka

sreda, 8. januar 2014

Januar?

Kje je zima? Očitno je obtičala v ZDA.








Ozirajoč se za labodi, račkami,...


Ptički vedno dobijo njeno pozornost.


Nastavljanje sončku.