ponedeljek, 24. november 2014

Bohinj



Minuli vikend smo ponovno preživeli v Bohinju, letos smo ga obiskali celo 2x in obakrat se je nekdo švercal (KLIK do julijske objave). Tokrat smo ta čudoviti košček Slovenije obiskali, ker je prijatelj/sosošolec iz časa faxa praznoval 30ko in diplomo, sicer je od obojega minilo 2 leti, ampak prej mu pač ni uspelo praznovati, hihi.
Praznovanje je potekalo v Ribčevem lazu v idilični KOČI suha, ki ponuja 22 ležišč (od skupnih, posamičnih,...). Seveda se nismo mogli upreti sprehodu ob Bohinjskem jezeru in obisku Vogla. Luna me še vedno preseneča, kako rada ima ljudi. Praznovanje je potekalo do jutranjih ur (cca do 4. ure zjutraj) in Luna je ves čas bila prisotna, hodila se je cartat od enega do drugega, vsake toliko je preverila, če je komu kaj padlo na tla. Da bi se ulegla in zaspala, ji na kraj pameti ni prišlo, vse dokler ni šel zadnji spat. Mislim, da je ta pes res najbolj srečen v družbi ljudi. Naslednji dan, v nedeljo dopoldne je še norela po snegu, na Voglu, popoldne pa je komirala doma v svoji postelji. 






Ko greš na sprehod ob jezeru, ti sledijo račke, kljub psu, ki jih preganja.





























Če ne bi bila bebica tak razbojnik v bušiju, bi imela super odlagališče za šalco polno vroče čokolade :)


Cartek 


Nazaj v meglo :(







četrtek, 20. november 2014

Skopje (Makedonija)


Tobak

Proti Skopju smo se iz Struge ob Ohridskem jezeru podali v četrtek, 25.9.2014 okoli 8:30 ure. Pot je minavala počasi, saj avtocesta je, pa je ni. Kjer je ni bilo, so kmetje ravno na ta dan pobirali grozdje, pa je šlo počasi, saj je bilo na cesti res ogromno traktorjev. Ob cestah pa prodajalci pisane zelenjave in sadja. Če boste kdaj potovali po Albaniji in Makedoniji je njihova lokalna zelenjava in sadje res vredna nakupa, tudi večjega! V tem delu Makedonije je res pisana pokrajina, bogata z vinogradi in tobakovimi nasadi. 
V predmestje Skopja smo prišli okoli 15. ure. Kamp je urejen ob hotelu Best Western - Belvie. Malo smo zdivjali Luno, potem pa sva si naročila taxi do centra Skopja (340 DEN = 5 €). Skopje je res ena čudovita prestolnica, polna čudovite arhitekture in zanimivosti. Vsekakor se bova enkrat še vrnila v to mesto, najbrž kar s kako agencijo. 
V petek zjutraj, pa smo se odpravili domov, iz Skopja mimo Beograda, Zagreba, Krškega in do Celja, kamor smo prišli okoli 19 ure. Če se nameravate odpraviti na podoben potep do Grčije (kamor jo tudi nameravamo mahniti) je sicer hitrejša pot čez Srbijo in Makedonijo, je pa veliko lepša tista od Dubrovnika, mimo Črne Gore in Albanije. Seveda je odvisno kaj je vaš cilj, pot ali končna postaja.

Še nekaj zanimivosti o celotnem potepu:
  • prevozili smo 2.761 km
  • za nafto je šlo 414,4 
  • za vse prenočitve smo plačali: 186,3 
  • za vse cestnine smo dali 87,3 

Minil je eden boljših dopustov TriaAdija, naslednji bo pa že v štiri J.

Nasadi tobaka

FOTKE iz Skopja, žal ne najboljše kakovosti (iPhone).












 












sobota, 15. november 2014

6. ♥ obletnica


6 čudovitih let je minilo odkar sva šla na prvi zmenek (oba za prvo plačo:)), a najboljše šele prihaja :)))


LOVE is friendship that has CAUGHT FIRE

It is quiet 
understanding, mutual confidence, SHARING and forgiving. 

It is LOYALTY through good and bad times.

 It settles for less than
 perfection and makes allowances for 

human WEAKNESSES.

-Ann Landers





FOTO: Matjaž Očko (m2o)


petek, 14. november 2014

Ohridsko jezero (Makedonija)

V Strugi, mi4 :)


V torek 23.9.2014 smo iz Himar (Albanija) štartali proti Makedoniji in sicer je bil naš cilj Ohridsko jezero, kamp Sunrise v bližini mesta Struga. Pot je bila kar dolga, saj smo se vozili dobrih 6 ur. Na meji med Albanijo in Makedonijo nismo imeli nobenih problemov, cariniki so res ful prijazni do turistov. Malo problemov smo imeli z iskanjem kampa Sunrise, ki ga nihče v Strugi ni poznal. Idiličen, majhen kamp je od Struge oddaljen cca 2 km. Ko smo ga končno našli, nam je prijazen lastnik za dobrodošlico spekel čevape. Ob Ohridskem jezeru je bilo kar mrzlo, saj smo iz prijetnih 26 stopinj prišli na 18 stopinj. Ponoči se je ohladilo tudi na 8°C. 
V sredo smo se peš dopravili v Strugo, ki je res čudovito malo mesto ob Ohridskem jezeru. Prehodili smo jo po dolgem in počez, kofetkali, vmes pisali kartice, jedli tradicionalno makedonsko hrano, odganjali stritarje od Lune, predvsem mačke. Jaooo so to ena nadležna bitja. Lune se sploh niso bale, so pa fehtarile za hrano, medtem ko smo jedli. 
V četrtek zjutraj smo si ogledali še Ohrid, ki ni tako lep kot Struga, ampak vreden krajšega postanka. Potem pa proti Skopju, kjer je sledil še zadnji postanek našega potepa po Črni gori, Albaniji in Makedoniji. O tem več kmalu (upam ;)).

Albanska rdeča reka




Bye, Bye Albanija


Čudovito Ohridsko jezero




Pogled iz pomola proti kampu


Plaža v kampu


Na potepu po Strugi










Ohridsko jezero




Tradicionalna makedonska pojedina


Prazen kamp


Cartanje pred avtodomom


Ohrid


Ohrid


Ohrid


Ohrid