četrtek, 28. julij 2016

Ko boš prišla na Bled

Ker planiramo daljši dopust šele avgusta, smo se za podaljšan vikend, med 14. in 18. julijem podali na Gorenjsko s Koroškimi prijatelji. Tako smo nekaj dni preživeli v okolici Bleda. 




Štartali smo v četrtek zvečer in prvo noč prespali na parkirišču Tinarafta (v dogovoru z lastniki). Zjutraj smo peljali Luno na sprehod čez tamkajšnjo Fuxovo brv, ki povezuje Radovljico in Kamno Gorico. Po sprehodu in obilnem zajtrku smo se podali naprej do kampa Šobec, kjer smo ostali do nedelje zjutraj. Kamp je bil dokaj prazen, najbrž zaradi ohladitve, ki je bila napovedana za vikend. V kampu je veliko sence borovega gozda in igral za otroke. Kamp je res idiličen in miren, manjka le kakšna hiška z WCji in tuši. V njem je naravno kopališče z vodnim parkom oziroma jezero, v katerem se psi ne smejo kopat, čeprav so v kampu dobrodošli. Kopajo se lahko v Savi Dolinki, v jezeru pa ne, saj so turiste motile dlake v jezeru. Kr neki! Ampak spoštujemo pravila. V nedeljo zjutraj smo spakirali in se podali v edinstven  Blejski Vintgar. V njem pa gužva, da te kap, čeprav se na fotkah tega ne vidi. Vstop za psa je prost, za otroka pa 0,80 €. Nisem mogla verjeti kako se muslimanski turisti, katerih je bilo daleč največ, bojijo psov. Na momente je bilo že naravnost smešno, kam so se umaknili Luni, ki je bila seveda na potki privezana. Ko se je pa kopala na enem delu, pa je bila glavna atrakcija in so jo fotkali. Iz Vintagraj nas je pot vodila do kampa ob Blejskem jezeru (Camping Bled), kjer smo ostali eno noč, v ponedeljek pa po kosilu šli domov. Meni je bil ljubši kamp na Bledu, saj je bližje jezeru in celotnemu dogajanju. Ima tudi raznovrstna igrala in animacije za otroke. Luna pa se je tudi lahko kopala v jezeru, le malo smo se umaknili od ljudi. Seveda ji zdaj palice, storže in žogice meče Ajda.


Naše prenočišče za eno noč (tinaraft)


Fuxova brv






S kolesom iz Šobca na Bled.








Blejski vintgar






Camping Bled


S kolesom na potepu 




ponedeljek, 25. julij 2016

Kamp Menina


9. in 10. julij smo preživeli v Kampu MENINA v Varpolju. Jaooo, kolikokrat smo imeli tabore reševalnih psov v Varpolju (Letni tabor Varpolje 2010), pa me pot ni nikoli zanesla do tega kampa, ki je naravnost čudovit. Tokrat smo se odločili, da gremo ven iz mesta, na ohladitev v naravo ob vodi, samo za vikend. Toliko da gremo od doma z mavričnim šotorom in nekam blizu. Iz Celja je do Menine cca 35 minut. Kamp je res eden lepših, najbolje je poskrbljeno za otroke, saj ponuja raznovrstna igrala, adrenalinski park, vodna doživetja in še bi lahko naštevala. Najboljši del kampa je vsekakor urejeno jezero. V kampu so prevladovali tujci, predvsem Nizozemci, dobrodošla je bila tudi Luna. V kamp se res splača iti, tudi le na enodnevni izlet (zaračunali vam ne bodo ničesar, niti parkirnine!!). 

Fotk je bolj malo, se moram v prihodnje potruditi in več fotkati, hihi. Obstaja pa že čudovit zapis s fotkami o tem kamu, prilagam link KLIK.


četrtek, 7. julij 2016

8 LET

Waaaaaaaaaaaa Luna je včeraj praznovala 8. rojstni dan. Rojstni dan je minil z malo grenkim priokusom, saj čas res prehitro mineva. Koliko let ji je še namenjeno?

Draga moja čokolada, vse najboljše in najlepše ti žeilm, da boš še mnogo let z nami, saj nam polepšaš še tako turoben dan, Ajda je pa prav zaradi tebe velik ljubitelj psov :***