nedelja, 31. avgust 2014

Osankarica ~ Sveti Trije kralji ≈ Pohorje

Moj Gizmo ;) 


Na sončno soboto smo se odpravili na naše ljubo Pohorje. Avto smo pustili pri Domu na Osankarici in se mimo Črnega jezera podali do Svetih Treh kraljev (KLIK do opisa poti). Naužili smo se svežega zraka in čudovite narave, malo pospešili ritem srca, za povrhu pa še gužve ni bilo. Pohorje je res en mali raj na Zemlji! Razočarani smo bili le nad hrano, ki jo ponujajo v Domu na Osankarici, saj Pohorski lonec in Gobova juha z ajdovimi žganci nista bila niti bleda senca tega, kar se lahko dobi drugod na Pohorju.


V preži za račkami.


Črno jezero.


Sveti Trije kralji.




Čudovita cerkvica.


Bojda v mojem imenu še vedno manjka črka F, hihi.


♥ ♥ 






Da se ohranja vegetacija (mokrišče) je pot od Osankarice do Črnega jezera zavarovana z "leseno potko".


Oblajanje lulajočega moža ;)


Najlepši gozdovi so Pohorski :)



ponedeljek, 25. avgust 2014

Trening na gradu Lemberg





V nedeljo dopoldne smo v sončnem vremenu imeli dodaten trening iskanja v ruševini, na Gradu Lemberg. Trening je bil v prvi vrsti namenjen našim gostom - našemu mednarodnemu članu Sebastijanu ter  njegovim prijateljem iz Nizozemske in Danske, ki odhajajo tudi na letni tabor v Varpolje. Mi2 se letos prvič ne bova udeležili tabora, saj pišem oziroma zaključujem diplomo (bolje pozno, kot nikoli) in kazen mora biti vzgojna! Včasih so pač druge stavri na prvem mestu. Torej kljub kar velikemu številu udeležencev treninga je Luna v dveh rundah iskala le enega markerja. Sem ji pa oba otežila z gibanjem oziroma premagovanju preprek, da je prišla do markerja. Nekaj malega fotk se je naškljocalo:


Mednarodna zasedba avtomobilov ;)


Grad Lemberg obnavljajo in kmalu trening ne bo več možen, no kaki dve leti še imamo časa, pravi lastnik.


Pes pridno čaka, na moj klic.


Srivališče za markerja. Luna se je nekaj časa obotavljala, da je skočila iz "late"
na porušeno stopnišče do markerja. Med "lato" in steno je globina cca 2,0 m.  


Mednarodna debata.


Čakajoč na psa, da pride ven iz luknje oziroma kleti.


ponedeljek, 18. avgust 2014

Lisca (948 m)



Na Lisco smo hodili pred leti in leti, ko sem še hodila v OŠ in je ati zelo aktivno letel z jadralnim padalom. Nanjo se lahko poda z avtomobilom ali peš. Pred leti smo seveda hodili gor z avtom, ati je letel, otroci pa smo se zabavali na tamkajšnjem igrišču. Zdaj premore Lisca poleg koče, še razna igrala za otroke in samotne piknik prostore z roštilji. Na Lisco smo se tokrat odpravili iz Brega - blizu Radeč (KLIK do opisa poti) in naredili nekaj več kot 700 m višinske razlike. Fino je tudi, saj ta pot ni ne vem kako oblegana s hribolazci, tako da je Luna večino poti lahko bila spuščena. Na vrhu Lisce, ki sicer ni ne vem kako visoka, pa so vladale skoraj da jesenske razmere, saj je v senci bilo kar preveč mrzlo za ta letni čas, tako sem si jaz poleg palačink pri koči privoščila še čaj. Luštna tura, vsekakor super sprememba, da smo se tokrat podali v Posavsko hribovje.


V zasedi ;)


Na Lisci se dogaja marsikaj :)














Hm, ta pes je čisto preveč navajen se fotkat. Tu ni bilo nobenega priboljška/igrače, pa je vseeno gledala proti fotiču, hihi.



ponedeljek, 4. avgust 2014

"Kosmata Bikovka"



Luna poje praktično vse, kar ji dam, je le labi. Tako so se po novem na njenem jedilniku znašli goveji trakovi z dlako. Bojda si s temi dlakastimi ščetinami čisti črevesje, več o teh priboljških na KLIK. Hvala Tadeji, ki mi je povedala zanje. Najbrž mi pa ni potrebno posebej poudarjati, da so te "kosmate bikovke", kot jim jaz pravim, le za zunanjo uporabo, kar pomeni, da jih naj psi žvečijo zunaj in ne v stanovanju na kaki fency preprogi;).