ponedeljek, 29. september 2014

Na potepu

Na karti je označena naša pot po majhnem delu Črne Gore, Albanije in Makedonije,
kvadratki pomenijo vsaj eno noč spanja.

Končno smo si privoščili dopust in bilo je super fino fajn. Odločili smo se, da jo letos mahnemo z avtodomom proti jugu in si ogledamo še nam nepoznane Balkanske države in kotičke. Naš glavni cilj sta bila Albanija in Makedonija, za Grčijo pa se nam nekako ni dalo preživeti več časa na cestah. Tako smo prišli do juga Albanske obale. Temperature so se v Albaniji ves čas gibale okrog 26 stopinj, spremljal nas je sonček, morje na jugu Albanije pa bojda že Jonsko in ravno pravšnje za kopanje. Grčijo smo si pustili za naslednji potep po Balkanu. Imeli smo 12 dni lepega vremena, v Skopju in en dan poti nazaj pa oblačno z občasnim dežjem. Ne vem, če smo letos poleti imeli v Sloveniji toliko časa skupaj tako lepo vreme.

Večja mesta, mimo katerih smo se peljali, vmes pa delali postanke Celje - Zagreb - Dubrovnik - Kotor - Budva - Ulcinj - Shkoder - Kruje - Tirana - Elbasan - Vlore - Himare - Vlore - Elbasan - Struga - Ohrid - Bitola - Skopje - Beograd - Zagreb - Celje.

Več o postankih, o čudoviti Albaniji, ki te kljub umazaniji preseneti na vsakem koraku in sami poti pa v naslednjih objavah!


sobota, 13. september 2014

MOS, 2014



Kot vsako leto, smo tudi letos naše društvo KDRP Celje in naše reševalne pse predstavili na MOSu (Mednarodno Obrtni Sejem) v Celju. Stacionirani smo bili ponovno pri vojakih, ki pa letos (žal) niso imeli oklepnikov in drugih zanimivih vojaških vozil. Obiskovalcev je bilo v petek popoldne bolj malo, a vseeno je tista peščica, ki je prišla bila navdušena nad našimi psi. Luna pa ne more iz svoje kože in ljudi še vedno nadvse obožuje. Ne vem, če sem že videla psa, ki je tako nor na ljudi. Teče od enega do drugega, vmes naredi preval, vsakemu da lupčka, potem še skače v luft, res je hecna. Nekaj vojakov me je vprašalo, če je še mladič, oziroma če je stara eno leto, ko je tako divjala med njimi. Pa sem jim rekla, naj jo malo bolj dobro pogledajo, saj je punca že kar urnk siva, hihi. Luna je pač pes, ki bo vedno nosil otroka v sebi!


Letos žal ni bilo "Patrij" na MOSu.



sreda, 10. september 2014

Pridni psi v centru Celja

V soboto, 6. septembra smo predstavili naše društvo KDRP Celje v samem centru našega knežjega mesta. Kljub ne najboljšemu vremenu je bilo kar nekaj zanimanja za naše tečaje in našo dejavnost, mimoidoče pa so najbolj razveselili pasji trikci.



torek, 2. september 2014

Dog Pookies




Hihihihi, luštna reklama, v kateri sodelujejo FAJN PSI, med njimi tudi reševalni psi in pa zelo zanimiva ideja o "ekoloških kakcih" in sončnicah, meni najljubših rožah.