torek, 26. april 2016

Usposabljanje v Logarski dolini 2016


Od četrtka 21.4. do nedelje 24.4.2016 je v Logarski dolini potekalo uspodabljanje reševalnih psov, ki ga organizira naše društvo KDRP Celje, za naše člane. Nastanjeni smo bili kot vedno v Cinkarniškem domu, psi pa v hotelu avtomobila. Po lanskoletni pavzi, sva se z Luno letos ponovno udeležile tega usposabljanja, a le za vikend. Dobri treningi, super družba in čudovita Logarska dolina so res pravi balzam za dušo. 
Pri iskanju se Luni malo pozna, da ni v kondiciji in top formi, a kljub temu je delala fajn. Pravijo, da se je zredila, a ima le kako kilo ali dve več, kot v najboljših časih. Neverjetno kako srečen pes je, ko se sami z nahrbtnikom odpraviva od doma. Punca že ve, da se bom posvetila le njej in se ji bodo dogajale fajne stvari, hihi. 

Jaz v elementu (FOTO: Tomi Ivenčnik)

Moja siva punca (FOTO: Tomi Ivenčnik)



Lun


Maja & Pan v elementu


Težke debate ;)


Psiho


Priprava hrance


Marker na višini (že najden)






Tamara & Tia


Čakanje je dolgočasno




Zaključna debata (FOTO: Tomi Ivenčnik)

Objave minulih let:

Usposabljanje v Logarski dolini 2014
Usposabljanje v Logarski dolini 2013
Usposabljanje v Logarski dolini 2012
Usposabljanje v Logarski dolini 2011
Usposabljanje v Logarski dolini 2010


sreda, 13. april 2016

Bronasti grb

Ponosna, da sem del našega društva - KDRP Celje!
»Kinološko društvo reševalnih psov Celje je prejemnik bronastega grba Mestne občine Celje za izredno uspešno delo zadnjih let in velik potencial za prihodnost. Društvo je v zadnjih desetih letih naredilo velik korak naprej na prepoznavnosti kinologije, pravilnem pristopu do psov, pozitivnem načinu šolanja in izobraževanju najmlajših v vrtcih in šolah. Največje uspehe pa so člani društva dosegli na področju dela z reševalnimi psi in ponesli ime mestne občine Celje po celotni državi in v tujino.«

VIR: https://www.facebook.com/kdrp.celje/

VIR: https://www.facebook.com/kdrp.celje/


nedelja, 3. april 2016

Drevesna hiša


V Celju premoremo eno in edinstveno Drevesno hišo, ki se nahaja v Mestnem gozdu. Hiška nima "kafiča", saj je mišljena kot opazovalnica za ptiče. Odprta bi naj bila samo med vikendi in ob sredah popoldne, a ta vikend je bila zaprta. Do nje se ne da priti z avtom, za njen ogled je potrebno hoditi cca 15-20 minut v hrib(ček). Avto je tako najbolje pustiti v Trubarjevi ulici, v bližini mosta čez Savinjo (kjer se lahko gre za Lisce). Peš se gre čez most in potem čez cesto naravnost proti gozdu, mimo Hladinovega ribnika, kjer se gre levo, potem pa so že usmeritvene table. Poti do hiške je sicer več (iz Mestnega parka, Meškovega studenca).
Mi smo se na mini izlet odpravili z Ajdo v nahrbtniku in Luno na fleksiju. Pod Drevesno hišo je še super Gozdno igrišče, ki je sicer namenjeno večjim otrokom, a je Ajda prav tako uživala na njem. 
Toplo priporočam ogled Drevesne hiške, tudi če niste iz Celja. Za čuda ni bilo nikoli veliko ljudi, ko smo bili pod to hiško, najbrž ker je še dokaj ne poznana in ker se do nje ne da zapeljati z avtom. Prav za to pa je tole nam super mini popoldanski izlet.