petek, 13. maj 2011

Telovadba


 

Tole je najin novi podvig. Ne mislim je učiti ne vem kakšnih trikcev na žogi, meni je važno da je gor, da je Luni vse skupaj zabavno in da ob enem narediva nekaj za dušo in teloJ.

"Prav kakor ljudje z vajami skrbimo za primerno trebušno muskulaturo, lahko vaje za krepitev izvajamo skupaj s psom. Preprosta in učinkovita metoda za krepitev mišic osrednjega dela telesa so vaje na veliki žogi. Močan, mišičast trup varuje psa pred poškodbami in pripomore h kontroliranemu gibanju psa pri skokih, najrazličnejših obratih, teku. Močne trebušne mišice nudijo oporo hrbtu, ki je tako manj obremenjen. Redna vadba na veliki žogi tudi izboljša ravnotežje psa in kinestetično zavedanje, pes je sposoben izvesti več filigransko izoblikovanih gibanj v prostoru in je bolj fleksibilen pri prečkanju najrazličnejših ovir. Izboljšajo se refleksi, povečata splošni mišični tonus in vzdržljivost.
Vaje na veliki žogi so za psa svojevrsten izziv, ker je žoga sama po sebi nestabilna in že stik s premikajočo se površino aktivira psičkove noge in trebušne mišice. Če dodamo še vajo, da pes denimo doseže priboljšek na drugi strani, povečamo intenzivnost gibanja. Začetna in marsikdaj ena težjih vaj je, da psa spravimo na žogo."      

3 komentarji:

  1. ful fajn :) kje se dobi taka žoga?

    OdgovoriIzbriši
  2. žogo sem naročila na tejle spletni strani

    http://www.ideo.si/a/zoga_VALJ_GYMNIC

    več o njej tudi na

    http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=1389&ParentCat=400

    :D

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.cleanrun.com/images/productvideos/Get%20On%20the%20Ball%20Two%20Preview.wmv

    še en super filmček o vajah na žogi :)

    OdgovoriIzbriši