nedelja, 29. maj 2011

Vaja ERP Mestne Občine Celje

V petek, 27.5.2011 popoldne smo imeli tisti člani KDRP Celje, ki smo razporejeni v Območno Enoto in ta frišni izpitniki, vajo. Vaja je potekala v novi ruševini, na Kidričevi cesti za lokalom XXX, v Celju. Na tej ruševini so sicer že trenirali tisti, brez izpitov, ostali pa smo jo čakali za tole posebno priložnostJ.

posvet prve skupine

Na vaji smo kot aktivni vodniki s psi sodelovali Eva s Hillom, Blaž z Rudijem, Darja z Bono, Tamara s Tio, Aljaž s Chakom, Niky s Chasom ter mi2. Markirali pa so nam Majdi, Majda, Davorin, Sebastijan in Eva H., Miloš pa je bil vodja delovišča in "baza". Sami smo se razdelili v dve skupini. V prvi je bila vodja Eva, v njej pa sta bila še Darja in Niky. Drugo skupino je vodil Blaž, v njej pa sta poleg naju bila še Tamara in Aljaž. Prva skupina je svoje delo odlično opravila. V dobri 30 minutah so našli vse pogrešane osebe. Pogrešanih oseb je bilo pet, vendar za to število nismo vedeli, dokler nismo zaključili z iskanjem. Potem pa smo na vrsto prišli še miJ.

še vedno prva skupina
za našo je zmanjkalo baterije na fotoaparatu L

Na začetku nam je dal Miloš osnovne in tehnične informacije o ruševini. Potem smo naredili krog okoli dvo nadstropne podrtije, da smo preverili koliko vhodov ima bajta, kakšno je samo stanje ruševine in se odločili kakšno taktiko bomo ubrali. Ugotovili smo, da je so štirje vhodi, eden iz sprednje strani (iz ceste), dva iz leve strani ter eden na skrajnem vogalu desnega dela zgradbe. Na levi strani so bile stopnice, ki so vodile v višja nadstropja.

Blaž se je odločil, da bosta najprej iskala Luna in Chak. Mi2 sva štartali iz leve strani, ona dva pa iz skrajno desnega. Luna je kaj kmalu začela lajati v pritljičju. Naj še omenim, da mi je bilo super delati na novi ruševini, katere ne poznaš in se zaneseš le na svojega psa. Poslušaš lajež in mu sledišJ. Markerju sem vrgla igračo, da je potrdil Luno in med njuno igro sem ga peljala ven, v bazo.
Dogovorjeni smo bili, da ko eden najde ponesrečenca, gre ta počivat, da imajo vsi psi možnost najti. Žal sta med tem časom prišla v konflikt Rudi in Chak, pa sva šli z Luno nazaj iskat. Pridružili sta se tudi Tamara&Tia. V trenutku sta se oglasili obe. Tia je lajala v drugem nadstropju, Luna spet v pritličju. Podobno kot prej, grem do mesta laježa, vržem markerju igračo in ga med igro peljem ven. Nato sem dala Luno malo počivat. Naprej sta iskala Rudi in Tia.
Med počivanjem sem prvič dala Luno na prostor, da je čakala, da gre naprej iskat. Me je kar malo presenetila da je od ležala. Sledil je Rudijev lajež v prvem nadstropju. Po krajšem premoru, sem Luno poslala iskat še iz sprednje strani objekta. V tem trenutku so skupaj iskali Tia, Rudi ter Luna in se med sabo niso motili, kar me je zelo veselilo. Malo sem bila le "razočarana", ker je Luna pregledovala le pritličje. Ne vem, a je imela idejo, da se išče samo po pritličju?!? Sicer, če dobro pomislim, nisva delali na podobnih ruševinah (da pes sam preišče več nadstropij... glej ga zlomka), ker ji sicer stopnice niso problem, razen če vodijo v trdo temo. Nato sva z Luno zaključili z iskanjem, Rudi pa je našel še zadnjega markerja v prvem nadstropju. Po dobrih 30 minutah smo sami zaključili z iskanjem, saj smo prišli do zaključka, da je objekt pregledan in prazen. Prav smo imeli.
Blaž si je med iskanjem naredil skico objekta, prav tako si je moral zapisovati čas in kraj najdbe. Bili smo pohvaljeni s strani Miloša. Mogoče le en minus, da bi lahko psi še malo bolje pregledali prva dva nadstropja. Super vaja, super skupini, psi so fajn delali.


Ker se Luna ni povzpela po stopnicah, sva po zaključku vaje naredili še eno motivacijo v prvo nadstropje. Spet je imela idejo, da preišče pritličje, naposled pa je le šla gor brez problema. Se je pač punca prepričala, da ni mogoče spet skrit kje v pritličju. Sicer je tole super ruševinca, se bo dalo marsikaj novega potrenirati... najbrž že v torek... komaj čakamJ!


V kratkem se nam obetajo še dve podobni vajiJ. Predsednik ima na ogledu dve novi "ruševini"  na lokaciji med Dobrno in Vojnikom. Še malo, pa nam ne bo treba na treninge drugam;)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar