ponedeljek, 27. september 2010

IRO tekmovanje ekip

Od 24.9.2010 pa do 26.9.2010 je v Zagorju potekalo ekipno temnovanje članov IRO (International Rescue dog Organisation). Vsaka ekipa je štela 3 vodnike in 3 pse, eden od vodnikov je bil vodja ekipe. Prijavljenih je bilo 22 ekip, iz 5 različnih držav in Slovenije. ERPovce so zastopale 3 ekipe, in sicer ERP 1 (Tina, Boris in Robi), ERP 2 (Polona, Lidija in Tilen) ter ERP 3 (Kaja, Grozdan in Sebastjan). Iskalo se je na 6 različnih deloviščih, in sicer dva iskanja pogrešanih v gozdu, v ruševini pa se je iskalo na SVEJI (kjer sta bila dva delovišča), Bajcarjevem mlinu, ter Mihelčičevi hiši, kjer sem v nedeljo markirala tudi jaz. Na "mojem" delovišču so markirali še Tamara, Celjski Žiga Novak, ter Franci. Vodja delovišča je bil Ljubljanski Žiga Novak, sodnica pa Christiane Geritzer.
















Organizacija tekmovanja je bila super izvedena, za nas markerje pa je bilo tudi več kot odlično poskrbljeno. Ob prijavi ob 6:00 uri nas je čakala majčka in zajtrk, potem pa odhod na delovišče. Po markiranju pa odlično nedeljsko kosilo! Hvala organizatorjem, za lepo oskrbo!
















Ker nas je bilo bolj malo markerjev, smo markirali kar pogosto. Bilo je zelo zanimivo opazovati delo tekmovalcev - tistih, ki sem jih lahko spremljala, ko nisem markirala. Bilo je nekaj navdušenja nad delom nekaterih ekip (predvsem naših - ekip ERP, pa avstrijcev in hrvatov), pa tudi malo razočaranja ob delu drugih, teh raje ne bom omenjala;).
















Na koncu markiranja, smo na vrsto prišli tisti, ki smo s sabo pripeljalai naše kosmatince, da bi vsaj 1x okusili novo ruševino. No, za Luno in Tio smo si vzeli čas in naredili kar 2x:)! Obe sta super opravili svoje delo. Najprej je Luna iskala enega markerja brez motivacije. Bil je čisto v zadnjem delu propadle hiše, pod "podom" - v tleh pod deskami. Zelo lepo je pregledala celo ruševino in kar nekaj časa je poteklo, da jo je smrček ponesel v skrajno levi vogal hiše. Lepo je oblajala markerja. Sledil je še pobeg v temo po stopnicah. S tem pa je imela malo več problemov. Pa sem ji zadevo malo olajšala in ji posvetila z lučko, da je previdno šla do markerja. Zadevo smo 2x ponovili, da je bila Luna za vsako malo bolj samozavestna. Ko pomislim, kako so nekateri tekmovalci pošiljali pse po stopnicah,... in da so jim lahko osvetlili stopnice, jih glasno vzpodbujali, šli s psom skupaj dol,... je Luna še kar dobro izpadla:). Sledila je kratka pavza, potem pa motivacija v prostor, kjer se je marker skril v "leseno škatlo". Ko je Tamara tam markirala, je imela občutek, da je asistentka kakemu čarovniku. Luna ga je takoj imela v nosu, vendar je iskal pot do njega. Malo je kopala po škatli, hotla se je preriniti do markerja. Ko je ugotovila, da ne more do njega je začela lajati. Sledil je pobeg v eno izmed številnih sob, v trdo temo, vendar brez stopnic. Tokrat brez problema. Sledila je dolga igra z markerjem. Za konec pa smo se šle še malo sprehajat po ruševini, predvsem po stopnicah. Čist v izi.
















Spet je minil super pasji dan. Aja, pa še rezultati -14 ekip, od 22, je bilo pozitivnih (od tega 2 ERP, pa še 2 slovenski - DRPB in KVRPK 2), kar pomeni, da so našli 70% iskanih oseb! Čestitke vsem sodelujočim!!!

6 komentarjev:

  1. Mi smo bili ekipa ERPS 3 ;) Pa edino na vaši ruševini nam je en marker pobegnil :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuu sori, sem že popravila:) Pol bi bili pa že fejst kičasti, če bi našli vse markerje;) Super ste bili:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo poročilo. Markerji ste bili zelo pridni (pa potrpežljivi;) še posebaj tisti, ki so bili na IPO - vreme res ni bilo naklonjeno nikomur. Organizacija tekme je bila na zelo visokem nivolju, timingi, prevozi in vse ostalo kar sodi zraven. Čestitke. Tole je bila moja prva udeležba na takšni prireditvi. Ravno prav tekmovalnega duha med skupinami (tudi med bolj sorodnimi), popolnoma nova delovišča, obremenitev za mlade pse kar velika, po drugi strani pa so tu dragocene izkušnje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jack, čestitke tudi vaši ekipi:)! Žal vas nisem imela priložnosti videti:(!

    OdgovoriIzbriši
  5. ;)

    hvala za čestitke, saj bo (upam) še priložnosti, za takšna in podobna srečanja, pa bo še Luna v elementu.

    OdgovoriIzbriši