petek, 10. september 2010

Železni kupi

V torek popoldne smo imeli trening iskanja ponovno v Začretu. Tokrat sem se odločila, da bova delali na železnih kupih. Na žalost ali pa na veliko srečo, smo se za te kupe od naših 16 članov na treningu, odločili le Tamara, Iva, Miloš in mi2! Pa smo vseeno delali dlje, kot ostali!

Za prvo rundo smo našim kosmatincem pripravili zelo težek zalogaj. In sicer je bil marker skrit na visokem kupu železa, cca 4,0 m od tal. Zraven pa smo prislonili aluminjasto lestev/stopnice (nekaj umes) s širokimi prečkami. Iskali so brez motivacije. Predvsem nas je zanimalo, kako se bodo sami znašli in če bodo uporabili lestev. Luna je imela markerja kaj kmalu v nosu in je cvilila in hodila okoli kupa in pod kup. Po približno 10 minutah iskanja, se je odločila da bo uporabila lojtro in šla k markerju. Zanimivo! V glavi so se mi že porajale črne, grde misli, da ne bo šla po lojtri gor (brez mojega povelja "gor") in da na tako malo vonja iz tal ne bo lajala, ker pač ima v glavi, da mora priti čim bližje markerju! Pa je šla:)! Po parih laježih je bila nagrajena z igračo. Dol ji je bilo pa malo težje priti, kot gor. Ampak je šla, itak prehitro, ker misli, da če se česa malo boji, je najbolje hitro opraviti z njim. Potem pa dolga igra z markerjem! Jaz sem zdaj čist statična, nič se ne igram z njo. Sam besedna pohvala "bravo pridna", ostalo naredi marker. To delava zdaj že nekaj časa, da se ne bi slučajno na izpitu zgodilo, da bi zahajala k meni po pomoč.

Naslednjo rundo sva spet naredili brez motivacije, marker pa je bil na kupu železa in prkrit z stiropornimi ploščami. In kot prava piflarka je šla najprej na velik kup, po lojtri/stopnicah navzgor. Pri sestopu je imela malo težav, tako da sem jo šla malo vzpodbujati in pomagati, da je varno prišla dol. Potem pa je bil marker hitro v nosu, povzpela se je na zadnje tace in lajala proti stiroporju. Sledil je pobeg, na drugi konec kupov, v nekašno železno košaro, ki smo jo malo zadelali s stiroporjem. Uglaunem, pes ni mogel priti do markerja. Super zadovoljna z mojo babnco:D!

Spet je minil en super fajn, zanimiv predvsem pa malo drugačen trening:)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar