sreda, 31. avgust 2011

Tabor Zagorje 2011

Od 24.8. do 28.8.2011 je v Zagorju ob Savi potekal 18. mednarodni tabor reševalnih psov ERPS, katerega sva se z Luno udeležile drugič. Bili sva v 6. skupini, inštruktor je bil Robi, njegov pomočnik pa Ferdo. V njej so bili še Tilen, Davorin, Samo, Uroš, Marjanca, Bojana in Majda.... pisana druščina tako vodnikov, kot tudi psov.

Na kratko, bilo je nepozabnoVROČE  (čez dan tudi do 37˚C), pes delal super fajn, lepe ruševine, nove situacije (sploh rov in iskanje v vodi - voda malo čez gležnje v kleti bloka), odlična družba, meni pa tudi hrana ni bila slaba, pa sem zbirčne sorte...J

6. (najboljša) skupina

Iz KDRP Celje so se tega tabora udeležili še Eva s Hillom, Tamara s Tio, Karmen z Bambijem, Darja z Bono, Jure z Mekijem, Boris z Mišo, Aljaž s Chakom, Nevenka z Neli in Maja s Šanom.


SREDA
  • Popoldanski prihod na samo prizorišče dogajanja - na lokaciji kinološkega društva Zagorje.
  • Namestitev avtodoma.
  • Nestrpno pričakovanje pogleda na oglasno tablo, kjer so bile razvrščene skupine. Navdušena nad mojo skupino!! Zelo vesela, da je v njej tudi "NE-ERPOVC" - Davorin z Zono.
  • Slastna večerja - golaž s polento.
  • Druženje, spanje...J


ČETRTEK
  • V četrtek sta nam bili dodeljeni dve delovišči in sicer Mihelčičeva hiša, v kateri smo delali dopoldne in rov, kjer smo delali popoldne. 
  • V Mihelčičevi hiši sva z Luno že trenirali, ko sem markirala na IRO tekmovanju ekip . V prvi rundi je iskala dva markerja, ki ju je lepo našla in oblajala, celo v temo po stopnicah je šla sama preverit če je tam marker (pa ga ni bilo). V drugi rundi pa sva naredili motivacijo, marker se je skril v tla pod deske. Poudarek je bil na lajanju in Luno je zelo razjezilo, ko je Robi odpiral markerja, vmes pa ga spet malo nazaj zaprl. Med laježem je celo "rjovela" - spuščala čudne tuleče zvoke, hihi. Super je tole odpiranje in nazaj zapiranje delovalo na Luno.


  • V rovu sva z Luno delali prvič. Najprej se je vsak posamezno s svojim psom vozil na rudniškem vozičku. Tak je bil nekaj let nazaj prihod na delovišče za iskanje v rovu, na preizkušnji. Luna s tem ni imela problemov. Se najbrž pozna, da sva trenirali vožnjo v samokolnici. Potem pa je v prvi rundi na motivacijo iskala enega markerja, v prvem levem rovu, v drugi rundi pa skritega markerja, ki je bil skrit globlje v rovu. Vse BP! Na koncu pa smo se še sprehodili po celotnem rovu.
  • Po "kočerji" je sledilo kopanje v Trbovljah, na letnem bazenu. Karta 3 za 4, jakuzi in prihod na bazen s Hoffer vrečko so zmagaliJ.
  • Potem pa še v malo bolj poznih urah slastne palačinke, hvala Vojko!

PETEK
  • Ta dan nam je bila dodeljena ruševina BLOK Trbovlje, kjer smo trenirali dopoldne, popoldne pa smo šli še v Bajcarjev mlin.
  • V Trbovljah je Luna najprej iskala dva markerja, enega v prvem nadstropju, za paletami in plastičnimi strešniki, ter drugega v kleti, kjer smo iz gum naredili zanimiv grob. Luna ni imela problemov z najdbo obeh, čeprav se je izkazalo, da je vonj gum nekaterim psom povzročal težave. V naslednji rundi je na motivacijo iskala markerja, ki je bil skrit v peči. Zelo lepo ga je locirala, vmes še kopala pod pečjo, med laježem pa smo jo spet malo hecali z odpiranjem in zapiranjem groba-peči.

grob v gumah
peč


  • Po malici smo se s tovornjakom civilne zaščite preselili v Bajcerjev mlin. Vročina je zelo pripekala, pa smo pse privezali na hladno, ob mlinu, mi pa smo šli našo žejo gasiti v bližnji bar. V mlinu sva naredili le eno rundo. Robi nama je pripravil zanimiv zalogaj. Marker je namreč bil skrit v kleti, v temi, na višini. Luna je kar nekaj časa šnofkala po prostoru, preden je mikrolocirala vonj markerja, se postavila na zadnje noge k markerju in začela lajati. Bravo pes! Luna se pač trudi priti čim bližje markerju in to včasih trajaJ
  • Tudi ta dan smo nekateri šli po "kočerji" še na nočno kopanje v Trbovlje, ponovno s Hoffer vrečko in kartami 3 za 4. Po pasji vročini paše ohladitev.
  • Tokratni večer smo imeli še predavanja o potresu v Turčiji in na Sumatri, za piko na i pa so poskrbeli Primorci (s pomočniki) s slastno buzaro, hvala vsem!

SOBOTA
  • S tovornjakom slovenske vojske (KLIK do VIDEA) smo se odpeljali do ne dokončanih stanovanjskih blokov, na Vranskem. Ker so se prejšnje dni tam dogajale nesreče - dva psa sta skočila skozi okno in na veliko srečo ostala brez hujših poškodb, smo se odločili, da bomo naredili v blokih le eno rundo in še to v kleti. Najprej smo izkoristili kupe gradbenega materiala, ki pa niso bili ne vem kako veliki. Nekaj neprijetnega materiala, betonskih blokov, malo ala gozda, predvsem pa šavja. V prvo je iskala dva markerja, eden je bil zakopan med gradbenimi ostanki, drugi je ležal v šavju, pokrit z oranžno, plastično ograjo. Prvega je lepo našla, se prebila do njega in ga oblajala. Ko sem jo poslala v drugo iskat, ji je motivacija malo padla, najbrž tudi zaradi vročine. Vendar je kljub vsemu našla markerja, zelo lepo se je gibala po kupih. Potem sva v drugo naredili le motivacijo čez cele kupe.

kupi različnega materiala
zalita klet

  • V opoldanskem času smo se prestavili v notranjost blokov, kjer smo izkoristili delno zalito klet. Voda je bila okrog gležnjev. Nekaterim prinašalcem v naši skupini je bila voda zelo mamljiva, no Luni na srečo ne. Je bila pa previdna, tako kot zmeraj, sploh ko je iz stopnic prišla do vode. Do markerja se je ponovno prebila z odmikanjem desk. Luna je še vedno Martin KrpanJ!
  • Sobotni večer smo malo zažurali, vmes bili prekinjeni zaradi našega hrupa, pa si ponovno naredili žur z raznimi domačimi komadi ala V dolini tihi, Rompompom še ne gremo domov,... veselo je bilo, ni kaj!!


NEDELJA
  • Zadnji dan smo bili v objektih rudnika Trbovlje, obrat separacija permoga. Ker je bil to zadnji dan, smo naredili le eno rundo. Luna je iskala dva markerja, enega v pritličju - na višini, drugega v prvem nadstropju. Prvega je našla tistega na višini, spet se je lepo postavila na zadnje noge in ga oblajala, z drugim je imela malo več problemov zaradi stopnic (spodnja slika). Sama je premagala pet stopnic, nato pa šla nazaj dol. Naposled se je sama povzpela do vrha, ko je videla Ferdota hoditi po njih. Potem je sledila še motivacija v enega izmed prostorov, kamor sama ni šla do konca. Kasneje sva se le še sprehodili po mogočni zgradbi z ogromno stopnicami in garanje na taboru je bilo zaključeno.



  • Tabor je bil zaključen ob 13 uri s kosilom. K sreči sem pred kosilom ugotovila, da ima avtodom prazno sprednjo gumo in k sreči sem imela moško pomoč. Hvala Juretu, Andreju in Dragu! 

Super tabor je minil, Lunica je bila odlična, luštna skupina s super markerji, z inštruktorjem na čelu. Hvala vsem, še tukaj! Zdaj pa novim zmagam na potiJ!


zmatran pes


Ni komentarjev:

Objavite komentar