ponedeljek, 1. avgust 2011

Interaktivne igrače


Interaktivne igre so bile oblikovane za spodbujanje pasjih možganov in krepitvi sodelovanja z vodnikom - igrača ni namenjena samostojni pasji igri! Zahteva duševno in telesno spretnost psa za delo preko izzivov, ki razkrivajo skrito hrano pod preprekami. Obstajajo različne stopnje zahtevnosti, da lahko zadovolijo potrebe različnim starostim in pasmam. Pri teh igračah pes išče priboljške s tem, da dviga igralne zatiče, jih premika, premika plošče, obrača diske, potiska gumbe... Pri teh igračah pes brez razmišljanja definitivno ne bo prišel do hrane. Torej ali je vaš pes "Forrest Gump" ali "Albert Einstein"?!

Pri igri na posnetku, se skrijte pasje priboljške v vdolbine pod nekatere od votlih igralnih zatičev. Pes poišče priboljške s tem, da z gobčkom dviga zatič za zatičem in tako dobi nagrado vsakič, ko pride do priboljška. Pes ne sme podirati zatičev s tačko, ampak jih mora dvigati enega za drugim s svojim gobčkom. Zahtevnost je bojda najmanjša (1).


Kako se igra igro na sliki? 
Psu najprej predstavite igračo, nato naj pes gleda kako v igračo skrivate priboljške. Sedaj prepustite psu, da poizkusi ugotoviti kako priti do priboljškov. Z premikanjem "krogcev" bo odkrival luknjice v katerih so shranjeni priboljški. Na začetku lahko psu pomagate tako, da luknjic ne pokrijete do konca in da položite priboljšek v vsako luknjico. Kasneje pa je igra lahko težja in položite priboljške samo v posamezne luknjice, ki jih čisto pokrijete. 
Zahtevnost te igre je bojda 2-3.

Interaktivne igrače za pse znajo biti psu zelo zanimive in zabavne, so pa predvsem drage - tudi do 40€ - Nina OttossonČe pa malo brskaš po spletu, hodiš po "čip" trgovinah, najdeš "svega i svašta". Igračo na posnetku sem kupila za celih 7 na spletni strani http://www.zoohit.sk/. V Kiku pa sem danes našla še eno interaktivno "čip" igračo in sicer tisto na sliki, tudi ta je bila skromnih 6€. Kakovost teh igrač sigurno ni taka, kot od Nine Ottosson na primer, vendar tudi te poskrbijo za aktivacijo pasih možganov!

2 komentarja:

  1. Oooo lej ga imate :) Mi smo se s tem prvič srečali zadnjič na enem obisku in je bilo Xani kar všeč. Zdej pa razmišljam o nakupu ene "čip" varjante za 1x, da vidimo kako se bomo igrali :))

    OdgovoriIzbriši