četrtek, 19. januar 2012

Fosfor

Z Luno sva bili ponovno pri dr. Krušiču (tretjič). Tokrat sva bili na pregledu dve uri in pol, spet so si vzeli čas za Luno. Ponovno je bila na različnih frekvencah magnetne terapije in pa naredili so ji osteopatijo. 

Osteopatija je stroka, ki temelji na globinskih znanjih anatomije, fiziologije, biomehanike in embriologije. S posebnimi tehnikami zdravnik, homeopat vpliva na motnje gibljivosti tkiv v organizmu na različnih ravneh:

  • na ravneh skeleta - sklepov
  • na ravneh mišičnih ovojnic
  • notranjih organov
  • različnih tekočin v organizmu in celo na celularni ravni. 

Naloga osteopata je odpraviti vzroke nastanka določene težave, kar vključuje vse komponente, ki k temu lahko pripomorejo: telesne, organske in psihične. Z razliko od nekaterih drugih zdravstvenih pristopov, osteopatija torej nikakor ne pogreša stalnega iskanja sprožilnih vzrokov "bolezni", kar seveda zahteva neprestano dinamičnost in elastičnost terapevtskega uma.
Več o osteopatiji na KLIK 

"Luna je FOSFOR"


Načela homeopatije so:
  • načelo podobnosti, po katerem zdravnik homeopat z zdravilom, ki pri zdravem človeku povzriča podobne simptome, kot jih ima bolnik
  • načelo individualnosti, po katerem zdravnik homeopat izbere zdravilo na osnovi vseh bolnikovih simptomov (psihični, fizični in splošni) in ne na osnovi diagnozne bolezni;
  • načelo uporabe potencialnih zdravil; zdravila so izdelana in mineralov, rastlin, živalskih delov ali izločkov. Zdravila med postopkom izdelave redčijo in pretresajo do željene potence, kar je na stekleničkah označeno s črko in številko.

Po načelu individualnosti, je Luna FOSFOR. Včeraj sem ne vem kolikokrat slišala, da je Luna karakterno čisti fosfor, zraven pa polno smeha... WTF?!?? V ambulanti je bilo kar nekaj ljudi, ki so se izmenjevali. In Luna, ki ima res pretirano rada ljudi, je šla do vsakega, se stisnila k njemu, mu dala lupčka,... Pa so mi razložili, da je FOSFOR zato, ker ima takoooo zeeeloooo rada ljudi, življenje, je radovedna in polna energije,... Ok, je pač fosfor. Največ smeha pa je povzročilo njeno valjanje po hrbtu... jao pes moj J!

Lunino stanje je boljše, je pa še vedno "Spuša Lula" z manjšimi kapjlicami, ki si jih sama zliže, ni pa več lužic. To je za naju velik napredek!


2 komentarja:

  1. Super, vesela za vaju, da so velike luže izginile! Fosfor, klovn...-meni je njen karakter 1A! :D

    OdgovoriIzbriši