sreda, 29. avgust 2012

Tabor Celje 2012

Od srede 22.8. pa vse do nedelje 26.8.2012 smo člani KDRP Celje organizirali 19. letni tabor KZS za usposabljanje članov enot reševalnih psov Slovenije in drugih. Naše priprave na sam tabor so se začele že nekaj tednov prej, nekatere celo mesece prej. Poskrbeti je bilo treba za ogromno detajlov, za katere je v glavnem skrbel Miloš, vsi ostali pa smo mu pomagali po svojih najboljših močeh. Tabor je res super uspel, načeloma so bili vsi zelo zadovoljni tako z delovišči, kot prehrano, samo nastanitvijo,... glede nekaj pritožb čez nočno življenje - žur do jutranjih ur smo vam obljubili (KLIK) in dobili ste gaJ. Na taboru smo med drugim želeli poskrbeti za skupinsko druženje, kar nam je le deloma uspelo, saj se večina ljudi še vedno raje zadržuje ob svojih šotorih, kot na "glavnem" prireditvenem prostoru in to kljub brezplačnim kokicam in sladoledu, ki smo ga nudili. En dan smo obiskovalcem tabora popestrili del večera s prikazom dela službenih policijskih psov. Sicer je pa vse laufalo tako, kot smo si zamislili.



6. skupino, v kateri sva z Luno delali, je vodil Tomi, v njej pa so bili še Andreja, Nina, Katja, Gabi, Monika in Boris s svojimi psi. Kljub poznavanju domačega terena, sva z Luno naredili dobre treninge. Svoje sta dodali novi ruševini, kot sta KOTO in SLIVNIŠKO JEZERO, kateri bomo sedaj s pridom izkoristili tudi na domačih torkovih treningih iskanja. Tudi v gozdu nam ni bilo dolgčas, saj smo imeli nekaj novih idej za iskanje. Delali smo višine na drevesih, psom smo v gozdu pripravili zanimiv grob iz dračja in praproti, ki pa se ni izkazal za ne vem kako težek zalogaj.



Tabor je za nami, malo nas je utrudil, vendar ne toliko, da bi preveč jamrali. Hvala vsem, ki ste se tabora udeležili, predvsem pa gre velika zahvala za samo izvedbo tabora policistom, vojski, simbiu, Pivovarni Laško in mnogim drugim, KLIK,... ter seveda vsem članom našega društva, ki so tako ali drugače pomagali pri izvedbi!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar