ponedeljek, 29. oktober 2012

Preizkušnja za MERP (1. del)

Čeprav imam načeloma zelo rada sneg, bi včerajšnji lahko prišel s kakim dnevom zamika. Včeraj sva se z Luno namreč  udeležili preizkušnje za MERP, ki je potekala v Kamniku na nekakšnem odpadu gradbenih ostankov. Bilo je precej naporno... že priti pravočasno ob 6. uri na zborno mesto zaradi zasneženih cest in sneženja, preizkušnja je trajala cel dan, zavlekla se je tudi v noč, vmes je ponovno na polno snežilo, med delom nismo smeli nikamor, le delali smo ali pa čakali na delo v (neogrevanem) kontejnerju. Ampak smo vzdržali in preživeli. Tudi vsi ostali, od markerjev do sodnikov so imeli res težko delo v teh razmerah.

Ob 5. uri na poti.

Luna je lepo delala, na markerje je res super lajala, od njih se ni oddaljevala, kvečjemu sem jo težko dobila nazaj, ker ni bilo nagrade od markerjev. Od X števila markerjev, sva pri dveh imeli nekaj smole. Luna je enega markerja nakazovala na višino, bil pa je "v tleh", cca 5 m stran od njenega nakazovanja. Ne morem pomagati, če ga je tam dobila. Sem tudi preverila stanje vetra s pudrom in vonj je res odnašalo. Na zadnjem iskanju pa sva imeli to smolo, da je bil že mrak in je enega markerja obcvilila, ker ga ni mogla natančneje zlocirati zaradi teme in snega, ki je začel popoldne spet na polno padati. 2x ji je zdrsnilo iz železnih kupov in je padla, ko je želela priti bližje vonju, potem pa si ni našla boljše poti do markerja, da bi ga oblajala. Ahja, je pa delala cel dan lepo motivirano, tudi na zadnjem iskanju je bila zelo motivirana... 

Ne me slikat, greva tja delat!

Poleg treh iskanj, smo delali s psi še ovire, preverjalo se je znanje iz prve pomoči ponesrečencu in psu, "INSARAG", vrvna tehnika,... Kaj več o preizkušnji pa čez dober teden... V soboto pa naju čaka še preizkušnja za Območne enote.


Ni komentarjev:

Objavite komentar