torek, 27. avgust 2013

Potepinki



Včasih prav paše biti sam s sabo v naravi, da se nadihaš svežega zraka in se prepustiš toku misli. Ampak brez psov, bi tudi tak potep bil malce dolgočasen. Pa gremo tu in tam same babe na potep. Pika poskrbi za dodatno zabavo, saj zna Luno sprovocirati in se tako večina poti gor in dol lovita in zganjata neumnosti. Tako jo z veseljem vzemem zraven, ko se podam na okoliške hribe, Luna pa s tem dobi še dodatno kondicijo, ki jo pes reševalec pač mora imeti. Tole je iz Kunigunde na kateri smo bile v minulih štirih dneh dvakrat, jutri zjutraj pred šihtom gremo spet.




Kjer je voda, tam sta oni dve.










sreda, 21. avgust 2013

Prodam...



V minulih mesecih se je "kar" dvakrat zgodilo, da smo trenirali na novih lokacijah, v objektih, ki so na tržišču, na prodaj (KLIK do prejšnje vaje/treninga). Včerajšnji trening je tako minil na novi lokaciji, v gospodarskem objektu s tremi nadstropji, ki je svoje čase služil kot sušilnica hmelja in najbrž še čemu. Objekt nam je ponudil super zanimive situacije za naše pse. Najbolj trd oreh so jim bile lojtra/stopnice (spodaj na fotki) in en grob za železnimi vrati. Luna se je v vseh sitacijah odrezala presenetljivo fajn, brez uvodnega cviljenja tudi tokrat ni šlo, hihi. Najbolj pa je smešna, ko gre po teh strmih stopnicah navzdol z igračo v ustih in malo cvili, a igrače ne spusti za nič na svetu.





ponedeljek, 19. avgust 2013

Ojstrica (2350 m)


Po dolgem času sva se v soboto, 17. avgusta sama podala v hribe, brez Lune. Na zadnje je ostala doma, ko smo šli s prijatelji na Triglav (2864 m). Ahja, včasih pač pride tako, če želiš osvojiti malo višji vrh in pri tem ne obremenjevati svojega psa. Luna je tako bila v varstvu pri mami, mi2 pa horuk na Ojstrico. Za izhodišče sva si izbrala Planino Podvežak (1500 m), šla pa sva čez Malo Ostrico (2017 m) na Ojstrico (2350 m), potem pa dol do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m) in nato proti Planini Podvežak k avtomobilu. Zanimiva, meni ne preveč naporna tura, čeprav na nekaterih forumih pišejo drugače. Odvisno od kondicije in vrtoglavosti, bi rekla. Zadnjih dvajset minut vzpona do vrha je pa le bilo malo hoje po vseh štirih, pa nekaj zajl in klinov (kakšen več tudi ne bi škodoval), ampak imam dolge roke in noge, kar je včasih prednost, tu in tam pa tudi slabost.
Na poti čez Malo Ojstrico ni bilo veliko hribolazcev, iz drugih smeri pa bistveno več, sploh iz Kocbekovega doma na Korošici (po tej poti sva se midva spuščala). Na vrhu sva ostala nekje 20 minut, saj sva uživala v razgledu na Kamniško - Savinske vrhove, Logarsko dolino, Robanov kot, Peco,... in vlekla na ušesa, ko so starejši planinci prepoznavali vse vrhove v bližiniJ.

Jutro na Planini Podvežak

Tudi če sva sama, nisva nikoli zares sama ;)




Odcep za Malo Ojstrico in Ojstrico


Mala Ojstrica z miniaturnim Alježevim stolpom


Grižljaj čokolade na Mali Ojstrici za podkrepitev :)


Štempl, ki je že zelo obrabljen :(


Pogled iz Ojstrice na Logarsko dolino


Pogled iz Ojstrice na Krofičko (2083 m), Strelovec (1763 m) in najvišje ležečo kmetijo v Robanovem kotu, zadaj pa Olševa (1929 m) in Raduha (2062 m)




Pogled na Planjavo, Brano, Tursko goro, Grintovec, Rinke, Mrzlo goro, Okrešelj,...


Malcaaaa :))) - suhe klobase, zdenka sir, paradižnik, paprika, sir, kruh,... mljask, mljask 


Mi2 brez Lunice 


Nogometni turnir na 1808 m




Mislim, da jih tu in tam zmotijo tudi kravice

Pogled nazaj proti Kocbekovemu domu na Korošici



petek, 16. avgust 2013

Zobna miška

Pa sta šla dva zobka ven in čakamo na Zobno miško, da prinese dobrote;). V torek, 13. avgusta je bila Luna naročena na Kliniki v Ljubljani pri doc. dr. Ani Nemec, da ji izdre zob, oziroma le še korenino, saj ji je skoraj cel zob izpadel na treningu - Dolsko - Klinika - Ig . In glej ga zlomka zob je imel namesto dveh korenin, kar tri. Med posegom je zdrla še en manjši zob, ima pa še nekaj zob malo polomljenih, vendar zobna pulpa ni vpletena, zato zdravljenje ni bilo potrebno. Te zobe je le zgladila in premazala, da bi preprečilia morebitno občutljivost. Rentgenska slika desnega zgornjega grablica je pokazala blago tvorbo kosti ob zobu. Zato je odvzela vzorec tkiva otekle dlesni za dodatne preiskave v laboratoriju v Avstriji.


Luna je vse skupaj zelo dobro prestala, je pa spet imela svoj šov na kliniki, preden so jo dali pod narkozo. Lubčkala je vse, ki so šli mimo nje, se stisnila k njim in se valjala po tleh,.. so rekli, da tako prijaznega in veselega psa, pa že dolgo ni bilo pri njih. Jah, taka pač je ta Lunica, dobrovoljček in smejko na vsakem koraku.

Manjkajoči zob - ozirma nekaj ga je še ostalo


Ko sem prišla po njo ob 14. uri (oddala sem jo nekaj čez 8. uro), je bila še vedno malo omotična, kasneje doma zaspana, no do večera je bila pa že normalna Luna.
Zakaj ima Luna take zobe, nimam pojma. Kamnov ni jedla ali nosila, mogoče od tega ko v prazno laja, mogoče, ko se je ene parkrat na polno zaletela z glavo v Hilla in Mekija. Lahko pa da ima slabe zobe na sploh, čeprav so lepi, beli.

PAZITE NA SVOJE PSE!!!!!!!

ponedeljek, 12. avgust 2013

Kratek oddih

Minuli, za nas malo daljši vikend smo se mudili pri prijateljih na morju - Špina pri Umagu. Čista uživancija malega (Luna) in velikega (Rush) psa, skoraj dve letne, zelo simpatične deklice (Zala), ki obožuje pse in vodo ter vseh nas (Petra, Miha, Tomaž in Ana). Kljub zgodnji uri vstajanja je bilo super fino fajn. Več v fotkah :)





  • Simpatičen vikend tik ob morju (sosed pa Pahor, hihi):



  • Rush - Dumbo, lepota siva:



  • Mala srčica Zala:



  • Luna v paradižu - veliko slastnih ptičkov ji je letelo pred nosom:



  •  Pa se je pognala za njimi:





  • Ujela ni nobenega :(



  •  Eleganca:



  • Kuku :)





  • Ko se otrok počuti zelo domače v pasjem boxu:





  • Plavamo in uživamo:









  • Poleg ptičkov je Luna lovila tudi rakovice:



  •  Lovec - v lovu za galebom :)





  • Ko je edina moja fotka ta, ko me dragi fotka v rit ;)



  • Pogledujeta za ptiči



  • Čista uživancija:






  •  Slastna kosila in večerje - škampi, ribe, kozliček,... :D





Še zdaj se mi cedijo sline, njamaaaa :)


  •  Romantični sončni zahodi:



Poljub soncu :)