četrtek, 8. avgust 2013

Vikend trening na Pohorju






Minuli vikend sva z Luno preživeli na Pohorju, na "Vikend treningu KDRP Celje, pri Koči na Šumiku". Pohorje je in bo mali raj na zemlji. Na tem delu Pohorja ni mobilnega signala, je pa malo več turistov in šotoristov, vendar se povsod najde košček miru, sence in neokrnjene narave, pa tudi prostor za treninge. Najbrž je bilo toliko ljudi tudi zaradi bolj znosnih temperatur, saj le ta ni prekoračila 30° celzija. 
Koča na Šumiku (1100 m) je ena redkih planisnskih koč, ki premore toliko živali, je prava kmetija v malem. Tu domujata dva konja, ki sta namenjena tudi jezednju, poni, kokoške, dva petelina (eden je še posebej velik), muce in dva psa (če se ne motim).






Seveda je bil namen vikend treninga iskanje v gozdu, pa se je Luna kar nekajkrat podala v lov za izgubljenim zajčkom:



Glej ga zlomka, zajček si je drznil zlesti na višino ;)


Wiiiiihaaaaaaaa, zajček v Luninem gobčku!!


He is dead.


Čakanje...


Najprej je treba iti k markerju, ga pohoditi, ugotoviti, da na njemu ni najbolj prijetno lajati, pol pa ven in ♪ HOV-HOV :)


Spet čakanje...


 ♥


♫ ♪ HOV-HOV ♫ ♪


Ko prihajam do Lune, se ta še bolj trudi lajati čim bliže markerju. Lahko še bliže?


Hihihi, na treningih je vedno zabavno :D


 ♥


Spet čakanje...


Pred simulacijo iskalne akcije.




Treninge iskanja smo imeli v dopoldanskem času. Sobotno popoldne je bilo namnjeno orientaciji, nedeljsko pa smo preživeli malo bolj turistično, saj se nam zaradi visokih temperatur v dolini, definitivno ni mudilo v Celjski kotel. Pa smo šli z avtomobili do Osankarice, od tam pa peš do Bojišča pohorskega bataljona, potem pa še do Črnega jezera, kjer so se psi ohladili pred spustom v dolino.






Črno jezero.









"In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away"


Ni komentarjev:

Objavite komentar