ponedeljek, 19. avgust 2013

Ojstrica (2350 m)


Po dolgem času sva se v soboto, 17. avgusta sama podala v hribe, brez Lune. Na zadnje je ostala doma, ko smo šli s prijatelji na Triglav (2864 m). Ahja, včasih pač pride tako, če želiš osvojiti malo višji vrh in pri tem ne obremenjevati svojega psa. Luna je tako bila v varstvu pri mami, mi2 pa horuk na Ojstrico. Za izhodišče sva si izbrala Planino Podvežak (1500 m), šla pa sva čez Malo Ostrico (2017 m) na Ojstrico (2350 m), potem pa dol do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m) in nato proti Planini Podvežak k avtomobilu. Zanimiva, meni ne preveč naporna tura, čeprav na nekaterih forumih pišejo drugače. Odvisno od kondicije in vrtoglavosti, bi rekla. Zadnjih dvajset minut vzpona do vrha je pa le bilo malo hoje po vseh štirih, pa nekaj zajl in klinov (kakšen več tudi ne bi škodoval), ampak imam dolge roke in noge, kar je včasih prednost, tu in tam pa tudi slabost.
Na poti čez Malo Ojstrico ni bilo veliko hribolazcev, iz drugih smeri pa bistveno več, sploh iz Kocbekovega doma na Korošici (po tej poti sva se midva spuščala). Na vrhu sva ostala nekje 20 minut, saj sva uživala v razgledu na Kamniško - Savinske vrhove, Logarsko dolino, Robanov kot, Peco,... in vlekla na ušesa, ko so starejši planinci prepoznavali vse vrhove v bližiniJ.

Jutro na Planini Podvežak

Tudi če sva sama, nisva nikoli zares sama ;)




Odcep za Malo Ojstrico in Ojstrico


Mala Ojstrica z miniaturnim Alježevim stolpom


Grižljaj čokolade na Mali Ojstrici za podkrepitev :)


Štempl, ki je že zelo obrabljen :(


Pogled iz Ojstrice na Logarsko dolino


Pogled iz Ojstrice na Krofičko (2083 m), Strelovec (1763 m) in najvišje ležečo kmetijo v Robanovem kotu, zadaj pa Olševa (1929 m) in Raduha (2062 m)




Pogled na Planjavo, Brano, Tursko goro, Grintovec, Rinke, Mrzlo goro, Okrešelj,...


Malcaaaa :))) - suhe klobase, zdenka sir, paradižnik, paprika, sir, kruh,... mljask, mljask 


Mi2 brez Lunice 


Nogometni turnir na 1808 m




Mislim, da jih tu in tam zmotijo tudi kravice

Pogled nazaj proti Kocbekovemu domu na Korošici



Ni komentarjev:

Objavite komentar