torek, 1. julij 2014

BARF

Že nekaj časa Luni namesto briketirane hrane dajem tudi zamrznjeno surovo hrano (seveda jo prej odtalim) - 100% naravno hrano brez dodatnih konzervansev. Po novem jo v Celju prodajajo tudi v Mr. Petu in EKO Brlogu. Luna dobi tako hrano sigurno 3x na teden, včasih celo večkrat. Sicer pa priporočam, da to hrano dajete psu zunaj ali na balkonu, saj ta od Mr. Peta neznasnko smrdi, fuuuj. Ampak je pa zmanjka v sekundi.

anima BARF iz Mr Peta


BARF hrana za pse je narejena iz surovin, primernih za uporabo ljudi. Psi in ostale živali so se vedno prehranjevale s hrano primerne njihovemu metabolizmu. Na začetku druženja s človekom in delom s človekom so se psi še vedno prehranjevali enako, le da je skrb za hrano prevzel človek. S časom je dinamika človekovega življenja rasla, spemenili so se pogoji za zagotavljanje hrane. Človek ni več sam lovil, sejal ali sadil hrano zase in za svojo družino, zato tega ni več počel niti za svoje živali oziroma pse. Tu nekje se je začela razvijati industrijsko pripravljena hrana in ostalo, kar človek potrebuje za življenje. Vendar če ostanemo pri proizvodnji hrane, vedno obstajajo deli surovin, ki niso dovolj kvalitetni v verigi prehrani za ljudi, zato se zavržejo. Zavržejo se zato, da ne bi škodili tistemu, ki so mu bili prvotno namenjeni - torej človeku. Kam torej s tem? Bi to lahko bilo dovolj kvalitetno za prehrano živali? Kar lahko škodi človeku, lahko škodi tudi psu. BARF je proizvedena iz surovin, ki so prestale kontrolo kvalitete za prehrano ljudi. Pes je v osnovi mesojed, kot večina zveri. Vendar ni izklučno mesojed, kot recimo mačke. Pes se je razvil iz volka, ki še danes lovi svoj plen. Filozofija BARF hrane izhaja iz dejstva, da se vse zveri prehranjujejo s surovo hrano. Ker je pes v primerjavi z evolucijsko dobo, človekov družabnik kratek čas, se tudi njegov metabolizem ni pomembno spremenil, glede na prvobitnega. In zato ne more sprejeti njemu neprimerno hrano. BARF hrana je hrana proizvedena glede na metabolizem psa, namenjena je psom s problemi, ki jih povzroča metabolizmu neprimerna hrana. 

animaBARF (iz Mr. Peta) je namenjena psom, mladičkom in mladim psom v razvoju. Sestava: GOVEDINA 94%, ZELENJAVA 6%. V ponudbi imajo 250g (1,25 €) in 500g (2,36 €) pakiranja.

animaGASTRO (iz Mr. Peta) - še bolj smrdi kot animaBARF je nizkoproteinska hrana, posebej bogata z encimi in z izjemno visoko metabolično vrednostjo. Namenjena je starejšim psom, psom ki jih pesti gastritia ali druge prebavne motnje, psom ki imajo težave z alergijami, psom ki so nagnjeni k povečani telesni teži, psom v postoperativnih stanjih.

Privošite tudi svojim psom (tu in tam), takšno hrano!!


Ni komentarjev:

Objavite komentar