četrtek, 20. november 2014

Skopje (Makedonija)


Tobak

Proti Skopju smo se iz Struge ob Ohridskem jezeru podali v četrtek, 25.9.2014 okoli 8:30 ure. Pot je minavala počasi, saj avtocesta je, pa je ni. Kjer je ni bilo, so kmetje ravno na ta dan pobirali grozdje, pa je šlo počasi, saj je bilo na cesti res ogromno traktorjev. Ob cestah pa prodajalci pisane zelenjave in sadja. Če boste kdaj potovali po Albaniji in Makedoniji je njihova lokalna zelenjava in sadje res vredna nakupa, tudi večjega! V tem delu Makedonije je res pisana pokrajina, bogata z vinogradi in tobakovimi nasadi. 
V predmestje Skopja smo prišli okoli 15. ure. Kamp je urejen ob hotelu Best Western - Belvie. Malo smo zdivjali Luno, potem pa sva si naročila taxi do centra Skopja (340 DEN = 5 €). Skopje je res ena čudovita prestolnica, polna čudovite arhitekture in zanimivosti. Vsekakor se bova enkrat še vrnila v to mesto, najbrž kar s kako agencijo. 
V petek zjutraj, pa smo se odpravili domov, iz Skopja mimo Beograda, Zagreba, Krškega in do Celja, kamor smo prišli okoli 19 ure. Če se nameravate odpraviti na podoben potep do Grčije (kamor jo tudi nameravamo mahniti) je sicer hitrejša pot čez Srbijo in Makedonijo, je pa veliko lepša tista od Dubrovnika, mimo Črne Gore in Albanije. Seveda je odvisno kaj je vaš cilj, pot ali končna postaja.

Še nekaj zanimivosti o celotnem potepu:
  • prevozili smo 2.761 km
  • za nafto je šlo 414,4 
  • za vse prenočitve smo plačali: 186,3 
  • za vse cestnine smo dali 87,3 

Minil je eden boljših dopustov TriaAdija, naslednji bo pa že v štiri J.

Nasadi tobaka

FOTKE iz Skopja, žal ne najboljše kakovosti (iPhone).












 












Ni komentarjev:

Objavite komentar