nedelja, 3. april 2016

Drevesna hiša


V Celju premoremo eno in edinstveno Drevesno hišo, ki se nahaja v Mestnem gozdu. Hiška nima "kafiča", saj je mišljena kot opazovalnica za ptiče. Odprta bi naj bila samo med vikendi in ob sredah popoldne, a ta vikend je bila zaprta. Do nje se ne da priti z avtom, za njen ogled je potrebno hoditi cca 15-20 minut v hrib(ček). Avto je tako najbolje pustiti v Trubarjevi ulici, v bližini mosta čez Savinjo (kjer se lahko gre za Lisce). Peš se gre čez most in potem čez cesto naravnost proti gozdu, mimo Hladinovega ribnika, kjer se gre levo, potem pa so že usmeritvene table. Poti do hiške je sicer več (iz Mestnega parka, Meškovega studenca).
Mi smo se na mini izlet odpravili z Ajdo v nahrbtniku in Luno na fleksiju. Pod Drevesno hišo je še super Gozdno igrišče, ki je sicer namenjeno večjim otrokom, a je Ajda prav tako uživala na njem. 
Toplo priporočam ogled Drevesne hiške, tudi če niste iz Celja. Za čuda ni bilo nikoli veliko ljudi, ko smo bili pod to hiško, najbrž ker je še dokaj ne poznana in ker se do nje ne da zapeljati z avtom. Prav za to pa je tole nam super mini popoldanski izlet.
























Ni komentarjev:

Objavite komentar