ponedeljek, 7. november 2011

Izpit R2 v Kopru

Minuli vikend sva z Luno znova zbrali pogum in se podali opravljat izpit R2. Žal sva bili neuspešni pri iskanju, ostalo pa solidno. 
Sem bila pa zeeelo vesela, da sta R1 opravili Tamara & Tia, kateri bi se že davno lahko izkazali, če le Tia ne bi bila občutljiva na zvok plašilke. Pa sta to težavo odpravili in se na izpitu res izkazali, juhuhuuu. Zdaj pa novim zmagam na poti!!

POSLUŠNOST
Sodnica: Katja Skulj
Točke 41/50
Časovnico za poslušnost sva imeli prvi, ob 7 uri, v paru sva bili skupaj z Nejo in Kodo (ki sta opravili R2, čestitke še tukaj!!). Nisva delali slabo, ne pa tako kot res znava, oziroma tako kot sva že 1x - na Talanu. Ampak vesela, da je najina poslušnost nekako konstantna in da je ne opraviva "glih za glih". Bova delali na tem, da bova še boljši in prav veselim se novega pravilnikaJ.

OVIRE
Sodnica: Katja Skulj
Točke: 42/50
Po odlaganju je bila kaka minuta namenjena Luninemu sproščanju in že sva odhiteli do ovir. Nekaj malega preglavic nama je povzročala lestev, ki je imela prečke res narazen in prehod preko neprijetnega materiala (Luna se je malo vlekla). Največ preglavic pa nama je povzročila miza naravnost pri deteširanju, na katero Luna sploh ni šla. Ampak je vse skupaj zadostovalo za solidnih 42 točk.

ISKANJE
Sodnik: Vlado Gerbec
Najdeni: 1/3
Točke 72/200
Iskanje bi morali imeti na vrsti že ob 8:30 uri, kar mi ni bilo najbolj po godu (manj kot eno uro časa med poligonom in iskanjem), ampak tako je pač bilo. A so časovnice vsaj malo zamujale in sva prišli na vrsto malo pred 9 uro.

Preiskati je bilo potrebno en velik kup neprijetnega materiala, moje območje gibanja je bilo le ob sprednjem delu kupa. Luna je prvih 15 minut delala lepo, lepo se je gibala po kupu. Pregledala je prvo polovico kupa, šla prešnofkat vsak grob, kjer so imeli skrite markerje za enko. Nisem je silila kje točno naj gre gor po kupu, naj si sama najde njej najboljšo pot. Po 15 minutah se je vklopil Lunin lajež na vrhu kupa, na levi strani. Bravo punca! Potem sem poizkušala Luno poslati od najdenega, naprej čez kup, pa mi to ni uspelo, kar tega ne trenirava na treningihL. Tako je šla punca nazaj dol po kupu - z mano. Potem ji ta kup ni več dišal, hotela je preiskati lažje kupe, ki niso bili v območju iskanja. Ker je nisem več spravila na kup, sem po 20 minutah prekinila iskanje. 

del kupa

Razočarana nisem, vem da je Luna še mlada in da rabi še ogromno kilometrine. Bojda je bila blizu markerja na desni strani, sam ga zgleda ni dobila v nos in najbrž je imela v glavi, da je tam blizu rob kupa in iskanega območja, kaj pa vem. Tretji je bil čisto ob vznožju kupa, na kontra strani, kjer je bilo moje območje gibanja. Tistega bi brez pomoči vetra in tega, da bi jo lahko iz enega groba poslala dalje iskat, res težko dobila. Ko sva iskali pa ni bilo niti sapice.

Kaj čmo... gremo po nove izkušnje in nove izzive na IRO izpite v ZagrebJ! Priznam, da sem se še včeraj hotela odjavit, a se ne dava... ni poti nazaj, je trenutek zdaj... ni lahko, ne težko, če verjameš v toJJJ!!

Kot je nekoč zapisala Urška v svojem blogu: "Vedno povem, da iz zmag se najmanj naučim in da so porazi tisti, ki poženejo kreativnost v glavi. Ob njih začneš razmišljati, kako bi napredoval. Kaj lahko narediš, da si še boljši."

Hvala KD Obala za super organizacijo izpitov, za krotitev naših želodcev, za novo pasjo igračo, lepo majčko,... Ob enem pa čestitke ob 15 letnici vašega delovanja, le tako naprej!!

O 10 urni dogodivščini v vasici Zazid 
skupaj s Tamaro & Tio, pa v naslednji objavi!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar