petek, 16. avgust 2013

Zobna miška

Pa sta šla dva zobka ven in čakamo na Zobno miško, da prinese dobrote;). V torek, 13. avgusta je bila Luna naročena na Kliniki v Ljubljani pri doc. dr. Ani Nemec, da ji izdre zob, oziroma le še korenino, saj ji je skoraj cel zob izpadel na treningu - Dolsko - Klinika - Ig . In glej ga zlomka zob je imel namesto dveh korenin, kar tri. Med posegom je zdrla še en manjši zob, ima pa še nekaj zob malo polomljenih, vendar zobna pulpa ni vpletena, zato zdravljenje ni bilo potrebno. Te zobe je le zgladila in premazala, da bi preprečilia morebitno občutljivost. Rentgenska slika desnega zgornjega grablica je pokazala blago tvorbo kosti ob zobu. Zato je odvzela vzorec tkiva otekle dlesni za dodatne preiskave v laboratoriju v Avstriji.


Luna je vse skupaj zelo dobro prestala, je pa spet imela svoj šov na kliniki, preden so jo dali pod narkozo. Lubčkala je vse, ki so šli mimo nje, se stisnila k njim in se valjala po tleh,.. so rekli, da tako prijaznega in veselega psa, pa že dolgo ni bilo pri njih. Jah, taka pač je ta Lunica, dobrovoljček in smejko na vsakem koraku.

Manjkajoči zob - ozirma nekaj ga je še ostalo


Ko sem prišla po njo ob 14. uri (oddala sem jo nekaj čez 8. uro), je bila še vedno malo omotična, kasneje doma zaspana, no do večera je bila pa že normalna Luna.
Zakaj ima Luna take zobe, nimam pojma. Kamnov ni jedla ali nosila, mogoče od tega ko v prazno laja, mogoče, ko se je ene parkrat na polno zaletela z glavo v Hilla in Mekija. Lahko pa da ima slabe zobe na sploh, čeprav so lepi, beli.

PAZITE NA SVOJE PSE!!!!!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar