torek, 26. april 2011

Vaja pod Storžičem

V soboto, 23.4.2011 je pod Storžičem potekala eno dnevna vaja Območnih Enot in Začetnikov. Zanimivo je bilo, da je bilo skupin začetnikov kar šest, medtem ko skupin območnih enot le tri. Tokrat je bilo za začetnike bolje poskrbljeno, kot lansko leto (klik), vendar sva tokrat bili že v skupini Območnih EnotJ.


Bili sva v tretji skupini, katero je vodil Sebastjan Leban, v njej pa so bili še Marija, Vojko in Sebastjan M.! Rečeno je bilo, da je zbor Celjanov on 8:30h. Naš kombi civilne zaščite s prikolico za pse, nas tokrat ni razočaral in v Domu pod Storžičem smo bili točni (kombi je po AC spet zmogel neverjetnih 110 km/h). Skupine so bile regionalno "malo mešano", tako da, ne glede na to kdaj si prišel, si se načakal, da si prišel na vrsto za delo. Naša skupina je prišla na vrsto ob 11h, vendar nam na toplem sončku ni bilo hudega.

baza pred Domom pod Storžičem

V bazi smo dobili dve karti in gps. Karti se nista najbolje ujemali (kako je to možno, ne vem), gps pa je tudi delal malo po svoje in nas pošiljal na ne prava pota. Pa smo bili kar nekajkrat v dilemi, kje smo in kam gremo. Vendar se je z našim motom "znajdi se, po svoje" daleč prišlo in na dolgi trasi iskanja smo našli tri pogrešane od štirih, bravo mi. Žal dostikrat nismo vedeli kje točno je iskano območje, tako da je naš izkupiček najdenih presenetljivo doberJ. Vmes smo poskrbeli za našo in pasjo kondicijo, saj je bila trasa res dolga (hodili smo štiri ure), teren pa tudi kar strm.

večno dilema... smo na pravi poti??

Luna je dobro delala, kljub temu, da je nisem dala na povelje IŠČI, je hodila pred mano in se zanimala za okolico. Mislim, da že ve, kaj jo čaka, ko se razporedimo v strelce. Večino časa smo iskali v strelcih, le od prve do druge točke smo iskali ob poti, pa je eden s svojim psom hodil levo od potke, okoli 30 m stran, drugi pa desno na približni enaki razdalji, vmes smo se menjavali. Tokrat nisva imeli te sreče, da bi marker bil v najini špuri, vendar nič za toJ

Marija & Vojko

Kljub manjšim pomanjkljivostim je bila vaja dobra, moja skupina pa super! Proti Celju smo se odpravili okoli 15:30 ure. Kombi civilne zaščite je spet podrl nov rekord, za pot v Celje smo potrebovali uro in petdeset minutJ.


2 komentarja:

  1. 4 ure dela??? Pridni. Koliko pa je bila trasa dolga (velikost območja)? Nekje sem slišal, da naj bi bilo za psa 15 minut iskanja enako 1 uri sprehoda.

    OdgovoriIzbriši
  2. hodili smo tam okoli 5,5 km, malo gori malo doli. saj zato pa nekateri nismo imeli psov na komandi "išči" je bila predolga trasa! :)

    OdgovoriIzbriši