ponedeljek, 19. september 2011

20.letnica ŠKD Goričko

V nedeljo, 18.9.2011 sva se z Luno udeležili predstavitve reševalnih psov pri ŠKD Goričko, ki je praznovalo svojo 20. obletnico delovanja. Društvo ima poligon v vasi Sebeborci, severno od Murske Sobote... skratka zeeelo dauč. Dedi je poskrbel za prevoz, saj smo se skupaj z njim peljali v kombiju ERPS, s prikolico za prevoz psov. Predstavitev smo imeli člani našega društva in sicer Tamara s Tio, Karmen z Bambijem, Iva z Juno, Niky s Chasom ter Miloš z Nolo.


Omenjeno društvo je predstavilo delo različnih "službenih psov". Svoje delo in znanje so pokazali policijski psi, ki so prikazali iskanje droge, napad na roparja met tekom in v vozilu. Nemška ovčarka je prikazala sledenje, šolarji v matičnem društvu so pokazali nekaj vaj poslušnosti, mi pa smo prikazali premagovanje ovir in iskanje oz oblajanje. Sicer se je društvo z reševalnimi psi začelo ukvarjati ne dolgo tega. Letos so nekateri njihovi člani prvič hodili na vodniška predavanja...


Z Luno sva delali iskanje oz oblajanje. Na travniku sta bila iz palet narejeni dve skrivališči. V paru sva bili z Ivo in Juno, skrita sta bila dva markerja - za vsakega psa eden. Miloš nama je naročil, naj bo to le sprehod, brez povelja išči, skratka iskanje v strelcih. Zaradi iskalne akcije prejšnji teden, se mi je tole zdela fajn zadeva, da dobi Luna tudi brez povelja nekakšno potrditev. Juna je naredila kar reviranje, Luna pa je tekla sem in tja. Naposled je le dobila markerjev vonj in ga super oblajala - predvsem glasno. Zadnje čase se vsi markerji pritožujejo, da jih boli uho zaradi Luninega dretja ob glavi.
Z Luno sva tudi naredili ovire, ki so jih sicer predstavili Tia, Bambi in Chase.


foto: Niky


Na koncu so nas kolegi iz omenjenega društva peljali še do ne standardnih ovir, katere je Luna premagala presenetljivo dobro. Bravo pes!


KLIK do več slik

Ni komentarjev:

Objavite komentar