petek, 16. september 2011

Iskalna akcija na Kopitniku

Včeraj, 15.9.2011 sva se z Luno udeležile iskalne akcije nad vasjo Turje (občina Hrastnik), na območju Kopitnika. Iskalo se je 82 letnega dementnega gospoda, ki se je izgubil na poti domov, med sprehodom.
Iskali smo Darja z Bono, Tomi s Šerpo, Cvetka s Fliko, Niky s Chasom, Boštjan z Erom, Klančišar z Oto, mi2 ter trije člani DVRPS. Klančišar je bil naš vodja. V akcijo so bili poleg policistov, gasilcev in lovcev vključeni tudi GRS.
Območje iskanja so določili, glede na javljanje gospoda po gsmu, prejšnji dan popoldne. Območje iskanja je bilo precej raznoliko, z nekaj vrtačami, strminami, vikendi,... vendar ne zelo obširno.

posvet

Z Nikyem sva zjutraj okoli 8 ure prišla na izhodišče iskanja, nekateri so se že pred nama podali iskat. Z gospodovo vnukinjo sva šla preiskat en del poti, kjer bi se lahko izgubil. Vnukinja je hodila po poti, midva pa levo in desno od poti. Pregledala sva tudi vznožje enega dela hriba in se vrnili na izhodišče. Po posvetu z vodjo iskanja smo se kasneje, vsi s psi, razporedili v strelce in preiskali še drug del območja. Po krajši pavzi z malico, ki so nam jo priskrbeli policisti, smo nadaljevali z delom. Preiskali smo še dva območja, a gospoda žal nismo našli.
Iskalno akcijo smo zaključili ob 16:30 uri. Pri Luni mi je bila všeč njena energija, cel dan je bila zelo aktivna, tudi po koncu je še vedno divjala sem in tja. Doma pa se je dala na off.

strelci

Luna & Chase

1 komentar: