petek, 21. oktober 2011

Nakazovanje na škatlo

V sredo popoldne smo se Tamara, Eva in jaz odpravile na poligon KD Ljubljana, kjer smo bile dogovorjeno s Katjo, za trening poslušnosti in oblajanja na škatlo. V prvi vrsti je bil trening namenjen Tamari & Tii, da smo preverile, kako uspešno sta/smo odpravili Tiino streloplahost. Jeeeeej, Tia se je odlično odrezala, ni imuna na streljanje, se pa zelo hitro sestavi nazaj skupaj in lahko nadaljuje z delom, juhuhu smo bili veseliJ...


Pred poslušnostjo smo delali še oblajanje na škatlo. Z Luno sva delali to drugič in punca vedno bolj napreduje, ni pa še tak buldožer, kot MinnyJ. Ampak zadovoljna z njenim delom. Naredili smo tri runde, v posamezni rundi pa so bila še tri oblajanja.
Najprej je bila škatla odprta, vhod vanjo je bil otežen le z zaveso iz kopalniške preproge, potem pa je bila škatla delno zaprta, odprta le nekaj 10 cm.
V naslednji rundi so bili pred škatlo nametani različno veliki kosi stiropora, spet so bila vratca prvič manj, drugič bolj zaprta. Tu je Luna kopala po stiroporu in se dokopala do markerja.
V naslednji rundi smo vhod otežili le z zaveso iz pločevink, pa smo se za ziher same skrile svojim psom, da če bi bil kak problem, ne bi tega povezali z markerjem, ampak z vodnikom. Je pa bilo vsem BP, bravo psi.

Hvala Katji za super trening.... še bomo prišle!

2 komentarja:

  1. Fino, fajn tale trening, ampak .....
    NAJBOLJ VESELA PA NOVICE O TIINI ODPORNOSTI! Bravo Tamara za vztrajnost pri odpravljanju streloplahosti. No limits :)
    Mal posredno, ampak Ana ne boš zamerla, ne.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nič ne zamerim... itak je bil trening najbolj namenjen Tii in BANG, BANGu =)

    OdgovoriIzbriši