ponedeljek, 28. februar 2011

Trening v Ljubljanski TISI

Ja, ja še vedno smo pridni in se držimo našega načrta, da hodimo vsak mesec na trening iskanja drugam in tokrat smo se v goste povabili k Ljubljančanom. Bojda nismo več Celjanke apmak SlovenijaJ. Kaja & Eva = cimrska naveza, sta se zmenili za tale super trening. Čeprav je bila najprej v planu ruševina Astra (nam ta ostane za enega imed prihodnjih treningov po Sloveniji!!), smo šli na trening v Tiso - kupi ostruškov. Glede na to, da nas gre kar nekaj na državno prvenstvo, so bile tole odlične priprave nanj. Hvala Luigiju iz DVRPS Ljubljana, ki je priskrbel ključe in zaboje za skrivanje!!

1. RUNDA - v sliki:

 GREMO ISKAT (foto: Darja Janc)

KOPANJE (foto: Darja Janc)

Luna: "PA DEJ NO, PRID ŽE VEN!!"  (foto: Darja Janc)

JEEEEJ, PRI MARKERJU JE FAJN (foto: Darja Janc)

2. RUNDA v besedi:
V drugi rundi sva delali podobno kot v prvi, le da sva delali na motivacijo in tako, da je Luna gledala, kako zakopavajo markerja z ostruški. Ampak to pri njej ne pali, namreč kljub temu prešnofka vsak kotiček okoli groba, koplje,... ne gre takoj direktno lajat na grob, kar pa tudi ni slabo. Hvala Kaji in Mateji, ki sta ugotovili, da je Lunin lajež z motivacijo malo bolj stresen, kot brez. Sledil je še pobeg na vrh kupa ostruškov... marker je imel malo problemov zlesti na kup, Lunica pa ne, hihi.

3. RUNDA v sliki:
Za v tretje sem Luni pripravila iskanje dveh markerjev. Prvi je bil na velikem kupu, sestavljenim iz zelo neprijetnega materiala, drugi pa med hlodi.


Gibanje po neprijetnem materialu ji ni velika panika, bolj ji je lajanje na tem materialu. Pa je punca zlezla na vrh, skočila v luknjo na markerja in ga tam oblajala... znajdi seJ!


Do poti do drugega markerja se je morala malce sama znajditi, kje bo prišla čez kup hlodov. To ji je kaj kmalu tudi uspelo.


Mrtva lisica je ni zmotla med iskanjem -še več, sploh je ni zaznala, ko je stopila nanjo. 

ko je našla prehod na drugo stran, je bilo lažje 

juhu igrača, marker pa naj bo sam na tistem neprijetnem materialu, hihi

 igraaaaaaaaaaaaaa, ko je prišel marker na trdna tla

Ko smo končali s tretjo rundo smo šli še na poligon. Ker ima KD Ljubljana veliko pasjih aktivnosti - obramba, agility,... smo potrenirali le nekaj ovir, saj je bilo na poligonu res veselo - blato ne ustavi odličnih pasjih treningov. Zelo všečna mi je bila ne standardna lojtra. Luna ima včasih malo problemov s kako tako lojtro, ampak to je kar dobro premagala... happy meJ.

Delovni dan smo zaključili ob slastnih picah. Hvala vsem za super trening, predvsem pa en velik hvala Kaji in Mateji! Od naših piflarjev, so na treningu bili še Eva&Hill, Tamara&Tia, Darja&Bona&Chak in Blaž&Rudi.


3 komentarji:

  1. hehe, jup, da je mal drugače kot sicer ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ...ste pa pridni, res! Me kar mal faušija daje, pa ne preveč. Se vidmo :)

    OdgovoriIzbriši