sobota, 2. julij 2011

Svetovno prvenstvo

V Belgiji je od srede 29.6.2011 do nedelje 3.7.2011 potekalo 17. IRO Svetovno prvenstvo reševalnih psov - IRO Championship 2011 Belgium.


Slovenijo so zastopali:                                    
  • Enota Reševalnih Psov Slovenije (Kaja & Sila, Zoran & Lok, Jasna & Blum -iskanje v gozdu; Sebastijan & Lon in Uroš & Jazz iskanje v ruševini)
  • Klub Vodnikov Reševalnih Psov Kranj (David Pogačnik iskanje v gozdu; Čedomir Joksimovič, Jure Pribičevič, Andrej Žunič iskanje v ruševini)
  • Društvo za Reševalne Pse Burja Koper (Roman Starman iskanje v gozdu in Leban Igor iskanje v ruševini)
  • Klub Vodnikov Reševalnih Psov Postojna (Rant Petra iskanje v gozdu in Prebreg Petra iskanje v ruševini) 

Barve Slovenije je zastopala tudi Jerneja Ternovec, kot sodnica. Sodila je iskanje v gozdu.

Časovnica in rezultati

Od naših (ERPS) je uvrščen le Sebastijan in Lon (gladkodlaki prinašalec) na 11. mestuJ!!! Od Slovencev je odlično 3. mesto zasedel Andrej Žunič s Haronom (nemški kratkodlaki ptičar), Jure Pribičevič z Lanom (zlati prinašalec) 15. mesto ter Igor Leban z Ajasom (border collie) 18. mesto. Čestitke vsem štirim ter tudi ostalim Slovencem, ki so tako ali drugače zadovoljni s svojimi rezultati!
Na iskanju v gozdu noben pes ni našel vseh markerjev, kar pomeni, da za leto 2011 ni svetovnega prvaka v tej disciplini. Hmmm, le kaj bi si človek mislil, ko pa so tam zbrani najboljši psi. Kljub vrhunskemu iskanju se ni izšlo tudi za Zorana in Loka (139 točk).

Ni komentarjev:

Objavite komentar