petek, 20. april 2012

Predstavitev Reševalnega Psa

V tem mesecu sva se z Luno udeležili dveh predstavitev reševalnih psov. In sicer sva sodelovali na podelitvi priznanj učencem, ki so sodelovali na natečaju za likovna in literarna dela, na temo "Kdo in kako pomaga ob različnih nesrečah" ter na Tehničnem dnevu OŠ Dobrna.

Lola & Luna budno spremljata korake Eve & Hilla

Podelitev priznanj je potekala na Upravi za zaščito in reševanje - Izpostavi Celje, kjer so se poleg nas predstavili tudi policisti, vojaki, gasilci in jamarski reševalci. Učenci in njihovi starši so pred podelitvijo priznanj z zanimanjem poslušali kako poteka šolanje reševalnega psa, kako dolgo traja, kateri psi so primerni,... Najbolj so se razveselili čohanja Lune, Lixe in Fride, prav tako pa so jim bili osupljivi tudi različni trikci naših psov.

Na Osnovni šoli Dobrna, kjer je potekal Tehnični dan, sva skupaj z Evo petim razredom predstavili naše društvo in delo reševalnih psov. Najprej sva obiskali učence skupaj s Hillom in Luno v razredu, kjer je Eva povedala nekaj na splošno o psih s poudarkom na reševalnemu psu. Nato smo zapustili učilnico in se prestavili na šolsko igrišče, kjer sva jim prikazali nekaj osnovnih vaj poslušnosti, trikce in iskanje oziroma oblajanja. Na koncu se je izkazalo, da so bili učenci najbolj navdušeni nad trikci, predvsem pa nad oblajanjem in so se kar vsi hoteli skrivati Hillu ali Luni. Žal niso uspeli priti vsi na vrsto, so se pa vsi, ki so to želeli, poigrali z njima. Razigrani otroci kar niso morali verjeti, kako sta Hill in Luna močna pri vlečenju in da premagata najmočnejšega fanta v razredu. Otroci so res z velikim zanimanjem poslušali predvsem pa gledali oba psa pri izvajanju različnih dejavnosti.

plazenje

Ni komentarjev:

Objavite komentar