četrtek, 21. marec 2013

Iskalna akcija Krško

V torek (19.3.2013), opoldne sem prejela Milošev sms, da poteka iskalna akcija v Krškem in če se je lahko udeležim. Seveda, v popoldnaskem času nikoli ni problema! Nekaj čez 15. uro sva z Evo štartali iz Celja proti Krškem. Z iskalno akcijo smo začeli ob 16:30. uri. Iskali smo štirje člani IZARja, ter pet članov ERPS. Rečeno je bilo, naj pse pustimo v avtu, da bomo brez njih hodili v strelcih in preiskovali teren. Mislila sem, da to ne bo trajalo ne vem kako dolgo, saj smo v prvi vrsti vodniki reševalnih psov in iščemo s psi. Zakaj smo pustili pse v avtu? Pregledovali smo nasad sadovnjakov v terasah, ki je bil pred kratkim šprican in naj bi bilo za pse smrtno nevarno. Policisti in gasilci pa so medtem sami preiskovali gozd. Ko smo pregledali celotno področje, ki je bilo kar veliko, je padel že mrak.
Naj še omenim, da je bil pogrešani gospod namenjen od doma v zdravstveni dom, zračne linije približno 600 m, na obrobju urbanega okolja. Do zdravstvenega doma žal ni prišel in za njim se je izgubila vsa sled. Nasad sadovnjakov je bil v neposredni bližini njegovega doma.
Ko je padel mrak smo s privezanimi psi šli po poti v urbanem okolju, kjer bi morebiti gospod šel do zdravstvenega doma. Ker so to bile ulice, smo imeli pse privezane. Pri zdravstvenem domu smo ob 19:30. uri zaključili z iskanjem, gospoda žal nismo našli. Z iskalno akcijo so nadaljevali naslednji dan, a tudi takrat neuspešno.









Obvestilo policije: Sporočila za javnost, Sreda, 27. marec 2013 

Preklicujemo iskanje 69-letnega Milana Amerška iz Leskovca pri Krškem.
Pogrešani se je svojcem oglasil iz tujine.




Ni komentarjev:

Objavite komentar