nedelja, 3. november 2013

Dobre novice iz Dunaja

Včeraj sem dobila odlične novice od doc. dr. Ane Nemec, dr. vet. med., Dipl. AVDC, Dipl. EVDC, ki je v roke prejela rezultate analize odstranjnega dela tkiv, oziroma dela Lunine čeljusti. Robovi so čisti, kar pomeni, da so tumor izrezali v celoti in se smatra, da je Luna ozdravljena. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Svetujejo nama redno pregledovanje ustne votline, če ne prej, bova definitivno šli na brezplačni pregled delovnih psov prihodnje leto.

Lunici še na mnogo skupinh let!!!!


Sicer je Luna super! Na torkovem treningu iskanja je bila čisto divja in vzhičena. Se ji je zeloo poznala dvo tedenska pavza. Pri markerjih je dobivala hrano, namesto igrače. Tako bo še sigurno nekaj tednov, da se ji "dlesen" popolnoma zaceli. V sredo sva bili na pregledu na Kliniki, kjer so ugotovili, da se ji je rana lepo zacelila. Bo pa treba paziti, da ne bo več divjala s palcami naokoli, kar je sicer zelo rada počela na sprehodih. Saj praktično nima kosti na tem delu, kjer so ji izrezali del čeljusti in je zato ta del bolj ranljiv.

Luni je po operaciji kar malo padla odpornost. Kar pomeni, da ima čisto malo vneto učko - ima take velike zaspančke, ponovno je malo Spuša Lula, včeraj pa je po pohodu v Tamar ponovno malo šepala na sprednjo levo nogo (na to je šepala tudi, ko je imela anaplazmozo). Tako se bova ponovno naročili na Bioresonančno terapijo, da pride Luna v stanje pred operacijo. Je pa ful smešna, ker ji dlaka na repu in pri rebrih, kjer je imela portibolečinski obliž počasneje raste. Ima dva kvadratka na telesu. Tomaž pravi, da izgleda, kot da je Laboratorijski Labi, na katerem so delali preizkuse, hihi. No, važno da so rezultati analize dobri, dlaka bo že zrasla nazaj.

Veliko so me te dni spraševali, koliko me je ta operacija stala. In vsem povem, da nekaj malega pod 500. In potem se nekateri zgražajo, kako je to veliko. Ma bog pomagi, tako je. Sicer bi plačala tudi 1.000, 4.000,... če bi bilo treba bi vzela kredit,... Potem spet drugi, kaj če zaradi tega ne bo mogla več delati reševanja? Pač ne bo, Luna je v prvi vrsti družinski pes, vse ostalo je na drugem mestu, tako da.... Jaz sem srečna, da je Luna tista stara, vesela, dobrovoljna in polna energije.

O preteklih objavah na temo ZDRAVJE, KLIK.

2 komentarja:

  1. Veselaaaaa za vaju, Lunica tebi pa še velikoo norih let! Kar se tiče firbcev pa..jaz osebno, sem recimo pričakovala višji znesek za tole vajino opreracijo. Je pa res, da vsi mi, ki nas druži ljubezen do naših kosmatih zverin se komu zdimo nori, v kakšne zneske vse gremo. Jaz bi naredila popolnoma enako, nekdo drug, bi si raje kupil nekaj, kar meni osebno pomeni eno figo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Neda!
      PS: Debata o tem kako je bila operacija draga je bila med reševalci!

      Izbriši