ponedeljek, 6. oktober 2014

Ulcinj (Črna Gora)


Peščena plaža v Ulcinju.

Kot sem že v prejšnji objavi pisala (KLIK), je za nami zelo zanimiv dopust, ki ga bo treba kmalu ponoviti oziroma prakticirati takšen dopust, namesto 14 dnevnega izležavanja na kakšnem obmorskem kraju. Nam je takšen dopust dolgočasen in še nikoli nismo vzdržali 14 dni skupaj na morju (Pelješac). Ker je ali prevroče ali deževno, sploh pa ker radi dopust preživimo aktivno, kar se pa v vročini in nevihtah ne da. 
Zaradi obilice dežja, smo se proti morju odpravili v nedeljo, 14. septembra. čeprav je bil v planu že petek ali sobota. Na srečo smo se pravilno odločili, saj je še v soboto bila okolica Dubrovnika poplavljena. Prvi dan smo naredili kar nekaj kilometrov in se zvečer okoli 18. ure nastanili v kampu Kupari, malo južneje od Dubrovnika. Malo razočarani nad kampom, sploh ker je bil en dan prej poplavljen, vode ni bilo, elektrika je ravno prišla, cena pa je ostala kar enaka. Avtodom smo lahko parkirali pri WCjih, da ne bi zagreznili v travi. Sicer je pa za eno noč bilo kar OK. Morje pa daleč stran od kampa. Tako da priporočam, da če namravate kdaj kampirati v okolici Dubrovnika, so lepi kampi pred Dubrovnikom, za njim so bolj slabi, saj sploh niso ob morju, čas v kampu pa se je ustavil leta 1990. Naslednji dan smo se podali proti Ulcinju. Pot nas je vodila po Kotorskem zalivu (Boka Kotorska), kjer smo tudi imeli nekaj pavz, pa mimo Budve in Bara do Ulcinja. Kampe smo od tu dalje iskali na tejle spletni strani - KLIK, kjer so objektivne ocene kampov, opisana je lega, zraven so zemljevidi, ponudbe, cene, prav tako kamp ocenjujejo tisti, ki so v njem že bili nastanjeni. Odločili smo se, da naredimo malo daljši postanek v Ulcinju, v kampu Miami, kar pomeni, da smo tam spali dva dni. Naužili smo se sonca in morja, malo manj nam je bila všeč mivka. En dan smo malo izležavali, naslednji dan pa smo si ogledali Ulcinj. Luksus septemberskih počitnic je, da ni nikjer nobene gužve, morje pa tako daleč na jugu še vedno primerno za kopanje, temperature pa zelo znosne, okrog 26 stopinj. 
Iz Ulcinja smo se v sredo, 17. oktobra podali proti Albaniji, na Skadasrko jezero. O tem pa več v naslednji objavi.


Kamp Kupari - najbolj grozen kamp, kar sem jih videla, tudi če ne bi bil en dan prej poplavljen, cena na noč pa 132 kun.


Barčica v kotorskem zalivu.


Kotorski zaliv.


Kratka pavza v Perastu (Kotorski zaliv), cena za enourno perkiranje avtodoma je bila 5e za avto 0,50e!!

Naš mavričen šotor v kampu Miami - Ulcin.


Pogled izpred avtodoma proti morju in plaži.


Stritarji (potepuški psi) so bili stalnica, na srečo zelo boječi in nismo imeli problemov z njimi.










S sončnim zahodom obsijana LuNa.


Juhuuhuu...


Sončni zahod.


Jutranje sonce, kako dobro le to dene na morju.




Ribolov.


Prazne ulice Ulcinja, saj sezone ni več.




Ena od plaž.









Ni komentarjev:

Objavite komentar