četrtek, 30. december 2010

Trening na obali

foto: Sebastijan Strašek

Včeraj, 29.12.2010 smo se nekateri člani našega društva odpravili na dodaten trening h kolegom iz KD Obala. Iz našega društva smo šli Darja z Bono, Eva s Hillom, Neda s Xano, Tamara s Tio, Aljaž s Chakom, Zoran z Lokom ter Sebastijan s Tiso (pa mi2, itak;)). V našem društvu smo res zelo pridni in se držimo plana, da gremo 1x na mesec potrenirat na ruševine v sosednja društva. In tokrat smo z veseljem šli na našo obalo.

foto: Sebastijan Strašek

Dobili smo se na poligonu KD Obala, kjer nas je čakala Andreja, ki nas je cel dan, polna dobre volje, spremljala na treningu. Zmenili smo se, da bomo delali na kar dveh ruševinah... ŽURKAAAA!! Za poligon pa tokrat ni bilo časa.

1. RUŠEVINA - NOČNI BAR

foto: Sebastijan Strašek

Najprej smo šli proti Škofijam, v živo-roza zgradbo, ki je nedavno tega bila nočni bar. Čemu je bil namenjen, nazorno kaže "štanga" na sredini bara.


Naredili sva dve rundi. V prvi rundi je najprej delala iskanje ene osebe, potem pa pobeg. Marker je bil skrit v prvem nadstropju, v temni sobi, v katero je bil vhod otežen s prepreko. Luna je sama preskočila prepreko in skočila v temo, k markerju. Pred tem je lepo pregledala celo zgradbo, tudi spodnje prostore je prešnofkala. Sledil je pobeg v eno izmed številnih omar, namen je bila mikrolokacija. 
V drugi rundi sva spet dali poudarek na mikrolokaciji, v omarah, vendar tokrat v pritličju striptiz bara. Delali sva kar na motivacijo. Potem pa še motivacija v manjšo zgradbo ob baru, kjer je bilo na kupe neprijetnega materiala. BP:)!

manjša zgradba-prizidek, kupi neprijetnega materiala


2. RUŠEVINA - ZAPUŠČENA "INVALIDNA" HALA

foto: Sebastijan Strašek

Tokrat sva naredili tri runde, s tem da je bila zadnja namenjena "le" oblajanju in dooolgi igri in žurki. Na tej ruševini sva dali poudarek na zaprtih markerjih. Ne fuuul zaprtih, vendar toliko zaprtih, da Luna ni mogla priti do markerja, kar je njena velika želja. 
V prvi rundi je bil marker skrit za paletami in deskami, iskala ga je brez motivacije, BP. Sledil je pobeg skozi plastična vrata, tudi s tem ni imela problemov. Tako, da jo je marker ponovno motiviral, stekel skozi vrata, in šel v prostor, na višino (cca 4,0 m od tal). Presenetila me je, kje je lajala, saj se je povzpela na kar visoko škatlo in ga lepo nakazovala, bližje ne bi mogla priti:)!

"plastična vrata"

V naslednji rundi sva iskali dva markerja. Prvi je bil pod kupom plastičnih škatel, namenjenih shranjevanju disket, drugi pa je bil malo naprej od plastičnih vrat, v mizi, zaprti z vrati, paleto in kartonom. Punca se je kar namučila, da je dobila v nos prvega markerja, ki je bil pod plastičnimi škatlami. Vendar je delala z visoko dvignjenim nosom in šnofkala in šnofkala. Šla je tudi skozi druga plastična vrata in pregledovala prostore. Naposled je le dobila markerja v nos in ga oblajala. Kaj hitro pa je nato imela v nosu drugega markerja, ki je bil skrit v mizi. Oblajala ga je tako, da je s sprednjimi tacami bila na mizi. Super!

marker se spravlja pod kup plastičnih škatel

Luna šnofka (foto: Sebastijan Strašek)

miza

V tretji rundi pa sva naredili eno motivacijo v jašek, ki je bil prekrit s paleto, potem pa res dolga igra. Zadovoljna sem z delom moje babe, cel dan je delala res super fajn. 

Super dan s soncem obsijan, smo zaključili najprej na sprehodu po Simonovem zalivu, kjer smo imeli foto-šutinge, hvala Sebastijan za super slike, potem pa na slastni pici!!
100x hvala Andreji, ki si je vzela cel dan časa in trenirala z nami, pa Doroteji, Grozdanu in Živi, ki so si prav tako vzeli čas za nas. Pa itak hvala vsem našim Celjanom, ki so se udeležili treninga. Res je bil nepozaben in uspešen dan! Kar je pa najbolj važno, vsi naši psi so delali bobmbastično!! 

Le kam bomo odšli na trening naslednji mesec?? ... mi2 greva definitivno v Bruneck:))!

foto: Sebastijan Strašek

4 komentarji:

  1. Izgleda, da ste imeli lep deloven dan na Obali. Kaj pa kopanje :)?

    OdgovoriIzbriši
  2. Psi so čofotali po Simonovem zalivu in čakali v vodi na palce, za nas pa je bilo enčink premrzlo;)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Po stekleni volni in ostali umazaniji iz INDE jim je vodna žurka ziher pasala. Če bi vedel, bi vas sigurno prišel pogledat.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jim je res pasala tista dirka po plaži in čofotanje po Simonovem zalivu! Nam je pa tudi dobro del morski luft:)! Res je bil super dan na vašem koncu:)!

    OdgovoriIzbriši