nedelja, 12. december 2010

Zaključna vaja ERPS

V soboto, 11.12.2010 je pod Storžičem potekala zaključna vaja ERPS in na koncu še podelitev priznanj in značk uspešnim vodnikom in njihovim psom v Planinskem domu pod Storžičem. Na to vajo smo iz našega društva šli le Darja z Bono, Aljaž s Chakom, ter Tamara s Tio in mi2, ki sva nestrpno pričakovali značko PES REŠEVALEC:).


Na zasneženo pot od parkirišča proti planinskemu domu pod Storžičem, sva se s Tamaro odpravili malo pred 8 uro zjutraj. Malo naju je zmedlo, ker na ledeni cesti do parkirišča nisva srečali nobenega ERPovca. Kasneje se je izkazalo, da sva se malo prehitro ustavili, bili so za naslednjim ovinkom, hehe.


Pot do doma je hitro minila in po čaju z rumom smo se razdelili v skupine po tri. Nama s Tamaro se je pridružila še Veronika z Gromom, bile smo v 8. skupini. Tržičani so se potrudili in nam pripravili zanimivo vajo, ne sicer tako zanimivo za pse, ampak toliko bolj za nas vodnike.


Na prvem delovišču smo imele vsaka po tri poizkuse, da zadenemo DEJO BABO, žal nam jo je uspelo zadeti le enkrat. Zadeti smo jo morale z lastnim predmetom. Jaz sem najprej žrtvovala bidon za vodo, ki je razpadel že ob prvem metu. Izkazalo se je, da je najboljši strelni pripomoček igrača in Veroniki je uspelo zadeti, nama s Tamaro žal ne:(!


Sledilo je iskanje česarkoli na grebenu. Izkazalo se je, da se ni iskalo pogrešane osebe-markerja, ampak mošnjiček s tremi "ta kratkimi" flaškami. To nas je malo zmedlo, vendar smo tudi me okusile opojno substanco;)
Potem pa najbolj zabavno delovišče, kjer smo morale vse tri stati na paru smuči in pregaziti en veeelik krog. Kljub številnih padcih, bučnemu navijanju opazovalcev, smo nasmejane uspele priti od štarta do cilja. Da bi obupale nam še na misel ni prišlo, smo pa prešpricale mali spust oziroma ovinek, hehe.



 leva, desna, leva, desna, ŠTRBUNK

Na zadnjem delovišču pa smo nabirale drva. Ena je imela zavezane oči, druga jo je s ploskanjem usmerjala, tretja se je zraven smejala in držala drva. Bile smo zelo usklajene in nabrale kar sedem drv:)! Bravo me!




Popoldne pa je sledil zaključek v domu, kjer je bila svečana podelitev priznanj vsem vodnikom, ki smo opravili izpit prve stopnje in tudi vsem, ki so opravili izpit druge stopnje, le ti so si prislužili naziv vodnik reševalnega psa. Posebno priznanje je dobila Katja Skulj, ki je s psičko Minny opravila največ izpitov v letu 2010. Čestitke vsem nam;)!


V planu je bilo, da bova s Tamaro spali v domu, vendar sva zahinavili. Nekako sva si premislili in okoli 17h šli v dolino in domov, v domačo posteljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar