ponedeljek, 28. maj 2012

IRO preizkušnja trojk

Minuli vikend je v Zagorju potekala mednarodna IRO vaja (tekma-preizkušnja) trojk, v organizaciji ERPS. Veje sem se udeležila v soboto, kot markerka in seveda opazovalka dela ekip, ko nisem markirala. Ponovno je bilo  zelo zanimivo spremljati delo ekip, tako kot dve leti poprej (IRO preizkušnja trojk 2010). Markirala sem v Bajcerju dopoldne in v Mihelčičevi hiši popoldne.

ekipa ERPS2 (Kaja s Silo, Tilen s Kali in Andrej z Warom) & vodja delovišča

Nekatere ekipe so res navdušile, spet druge malo manj. Obe ruševini tako Bajcer, kot Mihelčičeva hiša sta se izkazali za kar težek zalogaj - najti enega od n-tega števila iskanih markerjev. V Bajcerju so le redki psi našli markerja v drugem nadstropju. V Mihelčičevi hiši pa sta v soboto le dva psa nakazala markerja v kleti - pes bi se moral samostojno spustiti po temnih stopnicah, ki so vodile v majhno sobico z markerjem. Najbrž psi niso dobivali vonja markerja na vrhu stopnic in posledično se niso spustili po njih.
Res je bilo zanimivo opazovati ekipe, kako so se ubadale s temi markerji. Najbolj interesantno pa je bilo to, da tekmovalci niso vedeli, da sicer vsi iščejo 12 markerjev na vseh deloviščih, vendar se njihovo število na posameznih deloviščih in od skupine do skupine, razlikovalo. Tako so nekateri res malo preveč forsiarli svoje pse.

Tomi in Šerpa v ekipi ERPS1


Pozitivnih (70 % najdenih) je bilo sedem ekip in sicer DVRPS, ERPS1, KOOSP, KVRPK, PMA, RHSTB in DRP Burja.
Čestitke vsem uspešnim!!

2 komentarja: