ponedeljek, 27. maj 2013

Vaja Žiri

V nedeljo, 26.5.2013 sva se z Luno udeležili vaje v Žireh. Tokrat sem se na vajo prijavila, kot vodje delovišč in tehnične ekipe. Pa sem bila dodeljena Ljubotu, kot pomočnik na eni izmed ruševin. Super je bilo, saj so na našem delovišču delale le tri skupine, tako smo lahko tisti, ki smo želeli na veliko trenirali. Mislim, da se je prvič zgodilo, da so nekaj dni pred vajo imeli prijavljenih več markerjev, vodij,..., kot pa samih članov Območne enote. 
Zanimivo je bilo spremljati vse ekipe, ki so imele bolj kot ne enake taktike. Najprej so poslali v iskanje ne izkušene pse, kasneje pa bolj izkušene. Na našem delovišču sta bila od treh iskanih markerjev dva kar težko skrita, sploh tisti v ala "dimniku" (slika spodaj), saj je vonj odnašalo navzgor in ga je le redko kateri pes nakazal brez pomoči vodnika. Drugi, ki je bil skrit v eni od omar, je psom povzročal težave le z mikrolokacijo, potem pa so se nekateri vodniki znašli kar po svoje in so odprli vse omarice in v eni od njih zagledali markerja, hihi. Tretji od markerjev je bil lažje skrit, saj je le ležal na podstrešju ali v kleti, a je imel kar nekaj poškodb, ki mu jih je s pripomočki narisala Marjanca. Imel je odprti zlom prsta na roki in dve veliki odrgnini. Ker je padel v šok, so ga morali s svojimi nosili prenesti v bazo.
Super vaja, na kateri sva z Luno malo drugače sodelovali in naredili dober trening v štirih rundah, z novimi markerji in zanimivimi groboviJ

Bojni posvet ene od skupin.


Markerji na našem delovišču in Ljubo.


Zelo težek zalogaj za pse je bil marker v ala "dimniku".


Prašna po treningu.


Na poti domov so naju lovile nevihte.

Ni komentarjev:

Objavite komentar