torek, 14. maj 2013

Odprto državno prvenstvo v Logatcu

Minuli vikend je v Logatcu potekalo 5. Odprto državno prvenstvo reševalnih psov. Organizatorji so se res potrudili in pripravili zelo dobro tekmo. Škoda le, da niso upeli zrihtati vremena, saj smo imeli kislo in deževno vreme, ki je vplivalo tudi na rezultate iskanj. 
Z Luno sva se državnega prvenstva udeležili drugič - KLIK do najinega prvega državnega prvenstva. Tudi tokrat nama ni uspelo na iskanju, čeprav sva za enega najdenega dobili presenetljivo veliko točk - 102/200.

Na iskanju Luna ni bila tista prava Luna. Gibala se je počasneje in manj motivirano, kot se ponavadi. Lepo je pregledovala kupe, le na skajno desnem delu delovišča ni šla do konca, kjer bi mogoče dobila v nos markerja na višini. Bil je nekje na kamjonu. Vendar zaradi vremenskih razmer dvomim, da bi ga sploh dobila v nos, saj topel zrak markerja po neki logiki gre navzgor, ne navzdol. Spustila je tudi tistega markerja, ki je bil skrajno levo v bajtici. Sodnica mi je povedala, da je sicer šla do bajtice, povohala proti njej, a ni dobila nobenega vonja, da bi se odločila iti vanjo. Jaz pa zaradi mojega omejenega gibanja nisem videla ali je šla notri ali ne. Edinega najdenega markerja je pa res lepo zlocirala in oblajala. Skrit je bil v cisterni, pred katero je bilo na kupe palet. Ker je dežvalo je enkrat celo padla iz palet, nato si je nekako našla pot na palte, pošnofkala po cisterni, se povzpela na zadnje tace, dala glavo v luknjo in pričela lajati (brez glave v luknji).


V rumeni cisterni edini najdeni marker (FOTO: ŠKD Logatec)

Na poligonu sva delali dobro do proste vodljivosti, nova vaja, deteširanje in na sploh ovire so bile v mojih očeh ok. Prosta vodljivost pa katastrofa. Ne vem zakaj je Luna po prvem obratu upočasnila, zaostajala za mano, bala se je obeh psov v skupini,... Ostale vaje so bile tako-tako, sodnik je pa tudi imel na tekmovanju strog kriterij in je kar rezal točke. Na odlaganju recimo sva dobili dobro oceno, ker se je počasi ulegala. Amapk kriterij je bil za vse enak in z izkupičkom 77/100 točk sem zadovoljna.

ISKRENE ČESTITKE zmagovalcem, vsem pozitivnim in vsem, ki so navkljub ne najdenim bili zadovoljni s svojim in pasjim delom. Ne bom pa pozabila vodnikov, ki so na delovišču preverjali kateri pes bo imel skritega markerja pod cerado (noben pes - če je imel tam skritega, namreč ni našel tega pod cerado na višini) in kateri ne, in govorili kaj je fer in kaj ne,... Na vsaki tekmi moraš imeti tudi kanček sreče, pa tudi ni konec sveta, če nisi pozitiven la vita e bella JJJ. 

KLIK do uradnih rezultatov!


Ni komentarjev:

Objavite komentar