ponedeljek, 11. januar 2010

Deske, dekne, žeblji in take fore

V petek, 8.1.2010 smo bili člani našega društva dogovorjeni, da se dobimo, na ruševini v Začretu. Namen - narediti nekaj novih grobov, saj so nekateri psi taki piflarji:), da poznajo stare grobe že na pamet. Nekateri smo se za uro dogovorili že ob 14h, drugi so prišli kasneje. Žal se nas je zaradi slabega vremena (sneženja), te akcije udeležilo malo članov. Od 14h smo delali Tamara, Zoran in jaz. Bili smo polni idej in naredili kar pet novih grobov.  In eno novo prepreko. Kasneje so se nam pridružili še drugi člani društva, ki so bili z našim delom zadovoljni:)!
Najprej smo se lotili sobe, kjer smo psom otežili vstop vanjo. Pri vhodu vanjo smo naložili deske, opeke, kartone, celo traktorsko gumo, pa še kaj bi se našlo. Da pa zadeva ne bi bila prelahka, smo v kotu te sobe naredili še zaprt grob, da pes ne more priti neposredno do markerja. V sosednji sobi je že bila manjša luknja (psi bi se lahko splazili skozi) na zunanji steni, ki smo jo zadelali z deskami. Pustili smo le manjšo luknjo, da bo pes lahko dobil igračo skozi njo. Marker bo v bistvu zunaj ruševine in na ta grob se bo moralo delat brez motivacije. 
Da bi psom otežili vstop v tunel, smo jim tam nasuli plastenke. Vendar jih še zbiramo, saj so za zdaj v eni plasti. Želimo pa, da jih bi bilo cel kup:)!
Tretji grob smo uredili tako, da smo v mali kolibici vstop otežili z dekno. Dekno smo z žeblji zabili na vrh vhoda v grob. Namen je, da pes pogrunta, da laho gre skoz njo.
En grob se nam je kar sam ponujal. Zgleda, da tega prej nismo opazili, saj smo v Začretu zadnje čase delali v temi. V sobi so bile velike police v treh etažah. Tako smo dobili grob na višini. Spretni psi bodo lahko prišli do markerja na višini, če se bodo le znašli, spet drugi bodo nakazovali iz tal. V isti sobi smo uredili še en zaprt grob. Spet smo naložili kup materijala. Za osnovo nam je bila knjižna polica. Ker pa je ta bila polna lukanj in bi nekateri vitki psi lahko prišli do markerja, smo le te zadelali z deskami, opekami, kartonom in drugim materijalom.
Tako smo dobili pet novih grobov. Ni veliko, je pa nekaj. Komaj čakam, da jih z Lunico sprobava:)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar