sreda, 13. januar 2010

Luna se med iskanjem ne pusti zmotit :)

Včeraj smo se, kot že običajno v zimskih dneh, zbrali na ruševini v Začretu. Tokrat se nas je zbralo kar 15 članov, tako da smo se morali razdeliti v 2 skupini. Z Luno sva se seveda lotili novih grobov, kaj pa drugega.

Ker jo raje podcenjujem, kot precenjujem, sva najprej naredili iskanje brez motivacije na relativno kratki razdalji. Marker je bil na zunanjem delu ruševine-opekarne, pri zunanji steni. Markerjev vonj je prihajal iz male luknje v steni, ki je bila delno zakrita z deskami. Luna je začela šnofati po sobi, ko je vanjo iz druge skupine prišla Xana, sama sem ostala mirna in čakala na reakcijo obeh. Naj povem, da se Luna in Xana zelo dobro razumeta in ko sta na "free", se zelo radi igrata (taki so labiji, ni kej). No, tokrat je bilo drugače, na moje veliko presenečenje! Obe sta se pogledali, vendar je Luna suvereno iskala dalje. Xana pa je tudi kmalu zapustila sobo. To se nama je zgodlio prvič in Luna me je res zelo presenetila, si nisem morala kaj, da ne bi bila ponosna nanjo-moj pes res išče in se ne pusti zmotit, wiiiiiihaaaa. Nato je preiskala celo sobo in vonj jo je vodil do male luknje. Malo je zakopala, si umaknila deske in začela lajat. Laježu je sledila igrača in kratka igra. Naredili sva še pobeg čez neprijeten material (kup desk in kartona pred vhodom v sobo) in prvo iskanje je bilo zaključeno.

Drugo iskanje sva naredili na drugi strani opekarne z motivacijo. Marker jo je motiviral in se skril v kolibico, vhod vanjo pa je bil zakrit z dekno. Luna je brez težav šla skozi dekno in markerja oblajala. Spet je sledil pobeg, ki je bil mogoče malo predovg. Marker se je skril na drugi strani dolgega hodnika, med keramične ploščice. Luna je vklopla smrček in prešnofala prvo polovico podolgovatega hodnika, kjer je res pošnofala vsak kotiček, vendar na drugo polovico ni šla. Umes je prišla še Šerpa in Luna se spet ni pustila zmotit, jeeeej. Da je šla še malo globlje po hodniku, sem jo morala usmeriti. Mislim, da zaradi teme ni imela predstave o dolžini hodnika. Kljub temu je delo opravila odlično. Tudi usmerjanje je pomembno:)!

Spet je minil še en super trening v dobri pasji družbi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar