petek, 29. januar 2010

TRENING V LJUBLJANI - poligon KD Ljubljana & iskanje Livarna

Še en dan, ko smo se na trening odpravili v Ljubljano. Tokrat je trening organizirala Eva. Najprej smo šle na poligion KD Ljubljana, kjer sem spoznala Kajo in njeni dve psički Silo in Hero - vse tri so super punce:). Sledil je trening poslušnosti. Najprej sta jo izvajla Hill & Eva, nato Tija & Tamara in na koncu še midve. Luna me je kar malo presenetila, saj se ni zmenila za Tijo, ki je bila ta čas na odlaganju v neposrednji bližini. Malo sva delale poleg, sedi v gibanju, gugalnico, lojtro, mize, na koncu pa še malo odlagali. Luna je vse skupaj kar dobro opravila. Najbolj pa me je presenetila na odlaganju, ko je bilo v bližini kar nekaj ljudi, pa še Tija se je igrala s piskajočo wubbo. Nisem je pustila ne vem kako dolgo, nekaj minut in je vzdržala. Proti koncu je že začela lajati, češ da bi se ona tudi igrala oz delala, hehe. No, pa sem ji željo izpolnila. Sledil je še kratek čvek, prišla sta pa tudi Vika in Zoran. Ura je kar tekla in tekla in čas je že bil, da se spravimo v zapuščeno livarno skoraj v središču Ljubljane na iskanje.

Prvo iskanje smo naredile brez motivacije, v eno izmed sob na začetku livarne, na levi strani. Luno sem malo usmerila in kaj kmalu je bila v pravi sobi. Sledilo je oblajanje in kratka igra. Nato je Tamara naredila še pobeg na konec livarne, v sredinsko sobo z neprijetnim materialom, skrila pa se je za visoko mizo (mogoče je bil celo šank;)). Luna je zdirjala na konec livarne, vendar je najprej prešnofkala sobo na levi strani, nato na desni strani, šele na koncu je šla v pravo sobo na sredini. Malo jo je medlo, ker ni znala točno locirat vonja. Vedla je, da je marker v tej sobi, toda kje. Kar nekaj časa se je trudila, da jo je smrček ponesel proti Tamari. Povzpela se je na zadnje tace, 2x zalajala in že je sledila nagrada in igra.
Drugo iskanje smo naredile na stopnicah, ki našim mladim psom povzročajo malo težav, sploh če je tema. Najprej brez motivacije in Eva je bila "skrita" na sredi stopnic, ki so bile delno osvetljene z dnevno svetlobo. To Luni ni povzročalo težav. Najprej je prešnofkala sosednjo sobo, nato pa jo je vonj ponesel do sredine stopnišča, kjer je oblajala Evo. Sledil je pobeg do konca stopnic v klet in Luna je imela kar nekaj težav, saj je bila od druge polovice stopnišča trda tema. No, potem smo ji malo osvetili in bilo ji je lažje. To smo ponovili še enkrat. Ker je imela že poln kufer šteng smo zaključili. Boga reva, hehe.
Tretje iskanje smo ponovo naredili brez motivacije. Zoran je bil skrit v drugi polovici hale, v sobi na levo z nepijetnim materialom. Luno sem spustila, vklopla je smrček in šnofkala. Kaj kmalu je bila v pravi sobi in prišla je do Zorana. Ker je bila na neprijetnem materialu je porabila kako minuto (ali manj), da se je primerno namestila in začela lajat. Med nameščanjem je malo cvilila, ker ni vedla kako se naj obrne, da bo stabilna. No, po slabi minuti ji je le uspelo. Bravo Lunica, si se le "smestila", hehe. Sledil je pobeg. Vika jo je motivirala in se skrila za veeelikim kupom neprijetnega materila (višina kupa je bila cca 2,0 m - se mi zdi) na koncu livarne na desni strani. Luna ni vidla kam točno je šla. Ko sem jo spustila, je najprej prešnofkala drugo sobo, nato pa šla v pravo na desni strani. Kaj hitro je imela Viko v nosu, vendar je iskala lažjo pot do nje- skozi sosednjo sobo. Kaj kmalu je ugotovila, da bo morala premagat kup neprijetnega materila. Tudi na kupu je iskala je najlažjo pot in ko jo je našla, se je na polovici ustavila. Malo je še pošnofkala in ni imela druge možnosti, kot da se še malo povzpne in začne lajat. Bravo punca sem si mislila. Hvala bogu ni začela prehitro lajat in si je želela priti čim bližje markerju! Juhuhu:)))!
Na koncu sva še skupaj malo prehodili te neprijetne stopnice in sledila je igra s Tijo. Na žalost se nam je pri zadnjem iskanju poškodaoval Lok - želim mu čim hitrejše okrevanje, v kar pa sploh ne dvomim, ker je njegova želja po iskanju in delu tako velika. Srečno Loki!
Trening smo punce zaklučile v bližnji piceriji. Spet je minil en super pasji dan. Hvala vsem, ki ste sodelovali na treningu, super ste!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar