sreda, 20. januar 2010

Trening v Ljubljani

Pa smo se zmenili še za en trening izven meja našega domačega Celja. Tomi je organizural trening v Ljubljani, v zapuščenih halah BTCja. S Tamaro sva napakirali Tijo in Luno in se napotili proti Ljubljani. Če Tomi ne bi bil Tomi, bi se iskanja lotili že pred 14h, tako pa smo zaradi zamujanja začeli kasneje. Nič hudega, samo da se išče:)!
Ker smo imeli na voljo podolgovate in dolge hale, smo se odločili, da bomo delali tudi na dolžino. Najprej sva z Luno naredili iskanje. Tamara je bila skrita v leseni škatli - "trugi", na začetku vstopa v halo (takoj levo ob steni). Luna je preiskala desno polovico hale, nato jo je vonj ponesel nazaj, proti Tamari. Ko jo je že imela v nosu, jo je malo zmotil Davorin, ki je namenoma poskrbel za motenje, s hojo po hali. Luna je odhitela do njega, vendar kmalu nadaljevala z iskanjem (jeeeej, Luna se ne pusti zmotiti ne človeku in ne psu:)). Tamara ji je kmalu spet bila v nosu, prišla je do "truge", jo prešnofala in začela lajat tam, kjer je bil vonj najmočnejši. Poskušala se je preriniti do Tamare, vendar ji ni uspelo. Tako je bila s prednjimi tacami na škatli in lajala vanjo. S Tomijem sva šla skupaj do nje in ji jo med laježem odprla, potem pa je sledila nagrada - igra s Tamaro:). Tomi je še naredil pobeg na drugi konec hale in se skril v sobo, vhod pa zaprl z deskami. Luna je do 3/4 hale zdirjala proti njemu, nato se ustavila in začela vohat (smo se tudi pri drugi psih prepričali, da nimajo globinskega vida, saj ni noben šel direktno do markerja). Vonj jo je kaj kmalu popeljal do Tomija. Sledil je lajež, nagrada in igra:)!
Naslednje iskanje sva naredili v sosednji hali. Tamara jo je motivirala zunaj hale tako, da Luna ni imela pojma, kam je šla. Luno pošljem iskat, vklopi smrček in išče, šnofka... Ker doma ne sme na kavč, niti na posteljo, se je Tamara skrila v sobi tako, da je Luna morala čez kavč v sobo, nato pa še čez enosed, da je prišla do nje. Ker sva to 1x že probali, zdaj ni imela več nobenih težav. "Problem kavč" je 100% rešen, doma pa še vedno ne sme nanj. Tamaro je suvereno oblajala in sledila je igra. Nato je Tomi naredil še pobeg z motivacijo na stopnice, ki so spiralno vodile do kleti. Malo sem bila skeptična, kako bo lajala sredi stopnic, vendarj ji to ni bil problem. Tomi ji je med njenim laježem posvetil z lučko in je prenehala lajat. Malo je počakal in njen glas se je spet vklopil. Super! Lunica cunica, je carica marica;)!
Nazadnje sva naredili še motivacijo na višini, zunaj hal. Morala se je povzpeti na tri velike bloke, ki so bili zloženi en na drugega - kot velike stopnice in prekriti z cca 30 cm snega. Zaradi snega in višine blokov je imela nakaj problemov z vzpenjanjem. Najprej je iskala drugo pot, potem pa se odločila da bo lajala kar iz tal. Zato sem se ji približala, jo usmerila in rekla "hop gor". S težavo je prišla do markerja, ji je bilo kar neprijetno. Te višine bova še morali malo potrenitati! Vaja dela mojstra:))!! Z dolgo igro sva zaključili z današnjim iskanjem.
Na koncu je sledila pica in pivo v Kavalu, kjer se nam je pridružil tudi Mare. Spet je minil en super dolg pasji dan:)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar