nedelja, 20. junij 2010

V ozadju izpitov

Ta vikend so v Ljubljani in Tolminu potekali reševalski izpiti. V Ljubljani so se za rešavalski izpit RH-T/A (IRP-R/1) – izpit za psa reševalca iz ruševin 1. stopnje hrabro borili Eva&Hill in Karmen&Bambi. V Tolminu pa so "boje bili", Tamar&Tia za RH-FL/A (IRP-PO/1-N) – izpit za psa iskalca pogrešanih oseb 1. stopnje, ter Zoran&Lok za  RH-FL/B (IRP-PO/2) – izpit za psa iskalca pogrešanih oseb 2. stopnje.
Naziv psa reševalca sta si prislužili Hill in Tia. Lok pa je dokazal, da je pravi pasji reševalski specialist in v žep pospravil IRP-PO/2.

V soboto, smo se v Ljubljano kot navijači našega društva odpravili Miloš, Zoran, Tamara in jaz. S Tamaro sva napakirali še Tio in Luno. Žal sva zamudili poslušnost Hilla in Bambija. Sva pa v "živo" spremljali ovire. Oba, tako Hill kot Bambi sta s poslušnostjo in ovirami opravila zelo suvereno in uspešno:).


















                       Hillko letiiiiiiiiiiiiii


Po poslušnosti in ovirah je zgodaj popoldne sledilo še iskanje v Šiški. Žal Bambi ni našel enega markerja, tako da izpita ni opravil. Bo pa sigurno več sreče naslednjič, ko bo za njim še več kilometrov iskanja:)! Naša Eva&Hill pa sta bila uspešna tudi pri iskanju, juuuhuuuhu. Hill je imel prvega markerja v nosu v manj kot minuti. Tudi z drugim ni imel večjih problemov, pa sta z Evo pospravila v žep prvi reševalski izpit! Bravo Eva&Hill, super sta! Iskrene čestitkeeee, še tukaj!!!




















Ruševina, kjer je potekalo iskanje je bila v Šiški, pri Tivoliju. To je bila res prava ruševina, v pravem pomenu besede, saj so pred tedni podrli večjo zgradbo blizu pivovarne Union. Tu je bilo na tone neprijetnega materiala, od opek, žic, strešnikov, lesa, do izolacijskih sredstev, ploščic...  Ostali so le kletni prostori, ki so bili sicer delno porušeni in zasuti, delno pa so ostali. Pa sva to ruševino sprobali še mi2. Najprej sva se le sprehajali po ruševini, da se je Luna navadila na neprijeten material. Pri tem ni imela večjih problemov, le meni je bilo smešno, ker je večji del hodila za mano, kar pametno bi človek rekel;). Potem sem prosila Majo iz KD Krim, da nama je naredila motivacijo. Najprej malo bližje od "izhodišča", skrila se je v eno luknjo v kleti. Luna ni imela večjih problemov priti do nje, tudi oblajala jo je dobro. Sledil je še pobeg na drugi konec ruševine. Moj namen je bil le, da gre Luna brez zadržkov na drugi konec ruševine. In tudi s tem ni imela večjih problemov, bravo moj pes:). Hvala Maji za markiranje in še enkrat iskrene čestitke tudi njej, za opravljen prvi reševalski izpit!! Bravo Maja&Tana!! Pozabiti ne smem še na Alenko&Boba in Niko&Babsi, s katerima smo skupaj hodili na vodniške, opravili pa sta predizpit, bravo, čestitke:)!



















V nedeljo pa žal nisem šla v Tolmin, da bi navijala za Zorana&Loka in Tamaro&Tio, saj je pot do tja res predolga. Smo pa navijali za niju doma. Oba sta bila fantastična in opravila izpit! Čeestitkeee obema še tukaj, zelo, zelo sem vesela za oba oziroma za vse naše, ki so opravili izpite! Naši borderčki so se ta vikend res izkazali:)!!

3 komentarji:

  1. Ana, hvala za lepe besede! :)
    Nekako pa čutim, da bosta tudi vidve kmalu imeli izpit v žepu, saj super delata!
    Hvala za vzpodbudo in podporo v soboto!
    In še tukaj čestitke Tamari in Tii ter Zoranu in Loku!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala tudi tebi Eva, za vzpodbudne besede. Jaz upam, da bo jesen res najina:)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Še tukaj čestitke vsem...tistim uspešnim in tistim ki so imeli malo smole! :)Super ste!!!!

    OdgovoriIzbriši