sobota, 20. november 2010

Ljubljanski BTC

Danes smo spet šli trenirat iskanje ven iz Celja. Točneje na Šmartinko pri halah BTCja. Ker je v neposredni bližini veliko gradbišče, se najde ogromno neprijetnega materiala in dobro simulacijo prave ruševine. 
Glede na to, da je tema tako zgodaj, smo se zmenili, da bomo eno soboto v mesecu šli trenirat dopoldne in predvsem drugam, da dobijo naši psi nove in nove izkušnje.

foto: Sebastijan Strašek

Iz našega društva smo na ta dodaten trening odšli le Tamara s Tio, Sebastijan s Tiso, Tomi s Šerpo in mi2. Žal nas ni šlo več iz društva, ker smo se za trening odločili pozno, malo pa smo sicer že premlevali o njem na torkovem treningu. Na začetku se nam je iz KD Šmarna Gora pridružil Uroš, malo kasneje pa še Mare in Tea.

   
 foto: Sebastijan Strašek

Naredili smo res super trening:)!! Predvsem sva z Luno dali poudarek na stvareh, ki jih v "Celjskih ruševinah" ne moreva delati. To je prehod čez kupe neprijetnega materiala, prehod različnih betonskih blokov, prebijanje in da je malo dlje časa iskala.

 foto: Sebastijan Strašek

Pri Luni se je izkazalo, da rada laja v male luknje, primer: v "garaži", kjer je vhod vanjo bil otežen z neprijetnim materialom, je lajala ne drugi strani garaže pri mali luknji. Je pač tam dobila vonj. Jo je bilo pa zelo zanimivo opazovati. Podobno je naredila še enkrat. Ker pa je bil namen, da gre čez neprijeten material, smo to naredili še enkrat z motivacijo.

 foto: Sebastijan Strašek

Naredili sva kar 4 runde in po 2 iskanja oziroma motivacije v sklopu ene runde. Namen je bil iti še na poligon potrenirat, vendar smo se odločili, da bomo raje izkoristili ruševino. Tako smo trenirali od 10:30h do 15:10h. 

foto: Sebastijan Straše


Trenirali smo tudi na velikih kupih betonskih blokov, kjer sva z Luno naredili izpit Luna = reševalni pes! Bojda je ta kup podoben ruševini v Tritolu, le v manjši obliki. Vsi naši psi so se odlično gibali in delali po tem neprijetnem materialu:)! Zelo sem zadovoljna z delom moje babnce!


Hvala vsem, ki ste se udeležili tega treninga! Super je bilo! 100x hvala Sebastijanu za super slike, ostale še sledijo na spletni strani našega društva:)!

5 komentarjev:

  1. Super! Ful dobra ideja, da bodo 1x mesečno treningi dopoldan in drugje! Upam da se vam nasledjič uspem pridružit :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da nam bo ratal it še kam decembra. Najbrž se bomo zmenili konec leta:)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Decembra bo po moje kar težka... Razen če bomo šli recimo kak praznik okoli Božiča ali novega leta.
    Drugače pa super poročilo in res lepe slikce! Bo moral prinesti Sebastijan še kdaj fotoaparat na naš trening pa na smal poslikat :).

    OdgovoriIzbriši
  4. Uuu, kaj lahko naslednjic obvestite se mene? Bi prisla, ce bom imela cas ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Eva, s Tamaro sva se pogovarjali, če bi šli tisti teden med Božičem in Novim letom, ko bomo načeloma fraj v službi, ker vikendi so res že zasedeni! Jup, za Sebastijanov talent pa nismo vedeli, ga bo treba še kej izkoristiti:)!

    Tika, te bomo obvestili! Sej sem mislila na vas-Logatčanke, sam smo se zmenili za točno uro šele v petek ob 20h!

    OdgovoriIzbriši