torek, 2. marec 2010

LUNA-MARTIN KRPAN

Poleg vzdevka Luna the killer (ker "cota" vse igrače in jih s tem v bistvu ubija), se je drži tudi vzdevek Luna Martin Krpan. Zakaj? Ker včasih nosi druge pse in si zna (tudi z velikimi napori) odpreti grob, ki je prekrit s paletami, deskami,... No, najprej od začetka. Tudi ta teden smo se dobili na ruševini v Začretu in iskali na "kupih". Čeprav ni nujno, da bodo aprila izpiti na tem delu ruševine, so dober trening za hojo po neprijetnem materialu. Pa tudi psi že poznajo skoraj vse grobove v notranjem delu ruševine, tile kupi pa so bolj "novi".

 
kupi v Začretu 

 
kupi malo od bližje 

 
grob v kupih (trenutno odprt) 

 Najprej sva z Luno naredili iskanje dveh markerjev brez motivacije, približno tako kot bo na izpitu. Vse skupaj je naredila z odliko. Le jaz se moram navaditi, da si mora Luna čas vzet, da preišče celotno območje, da sem potrpežjiva in moram zaupat moji babnci. Na veliko presenečenje, oziroma niti ne, ker je enako naredila tudi Tija, je najprej našla markerja, za katerega sem sklepala, da ga bo našla zadnjega. Tudi prav, je pač piflerka, saj je ta grob poznala od zadnjič, drugi pa ji je bil nov. Od tam kjer je našla prvega markerja, sem jo poslala naprej iskat. Nisem si upala iti nazaj na izhodišče, da je ne bi zmedla, zdaj pa mislim, da ji to ne bi delalo težav (vem za naslednjič). Iskala je in iskala in naposled le našla še zadnjega markerja. Sledil je še kratek pobeg na drugi konec ruševine in igra.

Zadnje iskanje sva naredili bolj v "izi" z motivacijo. Namen je bil, da ne bo mogla priti do markerja, saj je bil grob zaprt s paletami in deskami. No, pa nas je punca presenetila. Naj še omenim, da so vsi psi lepo lajali pred paletami. No, Luna se ni mogla zadovoliti s tem, saj si je nadvse želela priti do markerja. Z vso silo se je zaletela ob strani v paleto, si umaknila deske in si odpra "vrata" do markerja. Pa smo zadevo ponovili in še bolj zadelali vhod v grob. No, tudi tokrat si je palete nekako odmaknila. Pa se jo je še dodatno oprijel vzdevek Luna Martin Krpan. Takle mamo, naslednjič bo treba več časa posvetiti zapiranju goba. Drugač pa super trening, ni kaj Luna me zna vsak dan presenetiti:)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar