sreda, 17. marec 2010

Poslušnost

Danes smo se tri cvetke marjetke dobile na poligonu, da malo potreniramo poslušnost. Naj povem, da imam tak fajn šefa (atija), da me pusti malo špricati šiht. Pa saj ga on tudi, zakaj ga ne bi še jaz, če sem že njegova hči:)! Zdaj posvečava pozornost tistim stvarem, ki jih še ne znava, to so PLAZENJE, APORT, NAPREJ in NOŠENJE PSA.

Spet sem dobila nekaj koristnih nasvetov od obeh, Tamare in Eve. Eva mi je pomagala odpraviti nekaj težav pri plazenju in Luna je na že kar dobri poti, da osvoji to vajo. Tamara pa naju je opozorila na vajo v gibanju, da naj je ne odpoklicujem iz prostora. Da je bolje, da se vračam in da res odleži. Prišla bo itak, ko jo bom poklicala, oziroma bom to vadila posebej.
Aport zdaj delava še v igri, namen je, da ga drži v gobcu, teče z njim in ga ne spušča. Imava namreč mali problem, da ga prehitro spusti, ker pričakuje hrano. Vajo naprej sva nredili prvič, na tarčo seveda. Luna je bila najprej malo zmedena, ko ji je Tamara postavila igračo na tarčo, saj je najprej šla k njej, šele nato k igrači. Za prvič sva bili malo predaleč od tarče. Pa sva šli bližje in sem jo najprej samo poslala na dotik tarče, ponovili stvar in Lunici je že bilo malo bolj jasno, kaj delava:).


Nato sva še čisto malo delali ovire. Vendar ne veliko, saj je tisti del poligona zelo blaten. Sneg je v tistem delu najkasneje skopnel in je za sabo pustil blatno kopel. Na lojtri, ki ji že gre ful dobro, se je 2x sesula, ker je imela blatne in mokre tačke, pa sva z vajo raje zaključili. No, potem se je pri preskoku čez oviro do naju prikradel petelin, ki je Luni vzel malo pozornosti. Pa sva zaradi tega raje zaključili-da ne bi petelin obstal v Luninem gobcu, hihi.

Torej hvala punci, za odličen trening. Vajina Hill in Tia sta pa v mojih očeh itak carja, le tako naprej:)!

5 komentarjev:

  1. Super sta. Petelina pa le pustita sosedu hehe. Pa kdaj še naju pokličite ko boste pridno trenirali.... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sosed naj raje bol pazi na svoje živali, če noče da pristanejo v Luninem gobcu, hehe. Te bomo poklical naslednjič, sam jaz se včasih res na hitro odločim, da grem na poligon (je dopoldne odvisno od fotra:))!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, sej ni panike...se tko vidimo jutri...mam nov fensi brezrokavnik ga pridem sprobat :)))) Luni bomo pa za rojstni dan nalovili tisto perutnino in naj si da duška :) Sam sosedu ne povedat :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. hehehe,
    ja, glej da boš ta brezrokavnik čim prej usrala, sam tak ne bo problema, k je še poligon mal blaten. Luna ma pa novo oprsnico od ruffweara, uno za nošenje:)

    OdgovoriIzbriši
  5. ooo super :) brezrokavnik bomo pa krstili ja :)

    OdgovoriIzbriši